Tüsszögés roham kezelése Bach-virágokkal.

A tüsszögés roham nagyon kimeríti az embert, legyen az fiatal vagy idős. Az allergiások sokat szenvednek az orrfacsaró érzéstől. Jobb esetben csak ez a tünetük, de sokszor társul még mellé orrfolyás, szemgyulladás is. De miért is beszélünk itt erről? Hogy jönnek ide a Bach-virágcseppek, amikor velük az érzelmi és lelki állapotokat kezeljük és nem a betegséget? Bach doktor már az 1930-as évek elején rájött, hogy az érzelmeink hatással vannak a fizikai állapotunkra. Tehát nem a betegségeket kezeli, hanem azt, ahogy érezzük magunkat az idő alatt.

Indiai orvos története

Atul indiában él, orvos, sok esetben használja a 38 Bach-virágeszenciát a betegei kezelése során. A mostani története nem az egyik páciensével, hanem unokaöccsével történt.

Atul, fiatal távoli rokonát látta vendégül egy napra, aki átutazóban volt városáában. A fiatalembert, amióta megérkezett tüsszögés roham gyötörte. Folyamatosan, megállás nélkül tüsszntett, nem tudta abbahagyni. Az orvos mondta neki, hogy úgy gondolja allergiás, és felajánlotta, hogy összeállít neki egy keveréket, ami segíthet.

Teljesen elutasító volt, és azt mondta:

„Bátyám, az az igazság, hogy  tegnap viccelődés közben a barátnőm megcsavarta az orromat … és azóta jön rám a tüsszögés roham. Semmi bajom. Kérlek, ne aggódj!”

Tüsszögés roham esetén érdemes kipróbálni a Bach-csepeket.

Tüsszögés roham esetén érdemes kipróbálni a Bach-cseppeket.

Tüsszögés roham nem tágít

Ez a beszélgetés reggel zajlott le és még ebédkor is tüsszögött a fiatalember. Atul nem bírta nézni, felállt és összeállított neki egy keveréket. Csak vizet tett az üvegbe, nem tette bele brandyt tartósítónak, mert nagyon elutasító volt a fiatalember. Úgy gondolta Atul, hogy úgyse fogja hosszan szedni, nem volt szükség a tartósításra. Felment hozzá a szobába és oda adta neki a keveréket, hogy szedje be:

Nem fog ártani, csak 4 cseppet vegyél be, és ez enyhülést fog hozni.”

Az unokaöcs eleresztett egy kényszeredett mosolyt, és azt mondta:

„ Ó, te egy öreg ember vagy, miért zaklatsz engem ennyiszer, nem vagyok tengerimalac, akin hülye kísérleteket végezhetsz!”

De ennek ellenére csalódott ábrázattal bevette a cseppeket.

A Bach-cseppek teszik a dolgukat

Ahogy bevette a fiú a 4 cseppet, hirtelen nagy álmosság tört rá. Úgy kellett késő délután felébreszteni. Már 6 óra is elmúlt, de a tüsszögés roham még mindig nem tért vissza. Ez felbátorította az orvost, aki udvariasan rákérdezett:

„Elképzelhető, hogy a Bach-virág cseppek elvégezték munkájukat és enyhülést hoztak az állapotodban?

Megvetően rá nézett, és ismét elutasítóan viselkedett. Azt mondta, hogy, bármikor, amikor rátör a tüsszögés roham, akkor lepihen, és minden rendben lesz. Visszaáll a mag rendjébe. Az alvás segített neki most is, ahogy mindig.

Atul jót mosolygott magába, amikor a lány fura, orrcsavarós szokásán elmerengett. Közben megértően bólogatott és konstatálta, hogy unokaöccse teljesen elfelejtette, hogy mit mondott neki korábban erről.

Nem a tüsszögést kezeljük, hanem azt hogy hogy viseljük.

Nem a tüsszögést kezeljük, hanem azt hogy hogy viseljük.

Kaphatnék belőle megint?

Az éjszak teljes nyugalomban telt, a fiatalember úgy aludt, mint a bunda. De ébredés után ismét rátört a tüsszögésroham. Tüsszentett újra és újra, vég nélkül.  Már csak egy óra volt az indulásig …. De az orvos nem szólt semmit, visszafogta magát.

Fogmosás után a megjelent nála a srác és azt kérdezte:

„Bátyám, Tudnál adni nekem …abból, amit tegnap is adtál?”

– „Természetesen.”, – válaszolta az orvos és készített neki egy új keveréket.

Atul egy kollégája beszámolójában olvasott egy nagyon hasonló esetbemutatást, amikor egy fiatal ember teljesen elutasítóan viselkedett a  terápiával kapcsolatban. Ebben az esetleírásban olvasottakat vette alapul, amikor összeállította unokaöccsének a keveréket. De nem a tüsszögésre, hanem a fiatal srác viselkedését vette figyelembe. Elutasító volt, intoleráns, türelmetlen, nem tudott szabadulni a tüneteitől, nem tudta kontrollálni betegségét.

És mi volt a keverékben?

CHERRY PLUM – Cseresznyeszilva : nem tudta kontrollálni az allergiás reakcióit

BEECH – Bükk: intoleráns, kritikus hozzáállás miatt

IMPATIENS – Nebáncsvirág: irritáció leküzdésére, türelmetlenségre

CRAB APPLE – Vadalma: – megszabaduljon a betegségtől

WHITE CHESTNUT – Fehérvirágú vadgesztenye: a folyamatosan ismétlődő tünet miatt

WALNUT – Dió: könnyebben megszabaduljon a régi szokásaitól, jobban menjen az új helyzethez való alkalmazkodás

Impatiens - Nebáncsvirág a türelem és tolerancia Bach-virága.

Impatiens – Nebáncsvirág a türelem és tolerancia Bach-virága.

Tudnod kell

Ahhoz, hogy a tünetek teljesen elmúljanak tartós szedésre van szükség. Ez a kombináció biztos, hogy már a kezdetekben is enyhülést fog hozni” – mondja az orvos. “Ha nem tapasztalunk enyhülést, akkor a fenti kombinációt ki kell egészíteni a CHESTNUT BUD eszenciával. De ne tegyük hozzá azonnal, csak akkor, ha az eredeti kombinációt, már legalább 2-4 hétig szedtük és nem tapasztaltunk javulást”.- hívja fel a figyelmünket az orvos.

Az Originál Bach-virágeszenciákat bárki szedheti. Szelíd gyógymód, nem okoz függőséget és nincs mellékhatása. Bármilyen más egyéb terápiával együtt alkalmazható. Allergiások is szedhetik, mert nem tartalmaz növényi rész.

 

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük