Magányosság csoport Bach-virágterápia cover

A magányosság csoport a hét csoport egyike, amelybe 3 eszenciát sorolt Bach doktor.
A magányosság szót hallva valakivel kapcsolatban rögtön az jut az eszünkbe, hogy biztos elvált, vagy meghalt a szerelme, vagy épp szakított kedvesével. Pedig nem csak ez lehet az oka, hogy magányosnak érezzük magunkat. Mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy magányosnak érezzük magunkat. És ennek oka nem más, mint a környezetünkkel való kapcsolatunkban és a viselkedésünkben keresendő. Magányosságot nem csak felnőttként, hanem gyerekként is megélhet az ember.

A helyzetekre adott válaszreakcióink és viselkedésünk eltaszíthat másokat, hisz senki nem szeret olyan társaságba lenni, akivel nem érzi jól magát. Elkezdi kerülni azt az embert, mindent megtesz azért, hogy minél kevesebbet kelljen vele érintkezni. És ha a viselkedésünk nem csak egy emberrel szemben ilyen, hanem általánosan, akkor előbb utóbb mindenki elkerül minket és valóban beköszönt a magányosság.

 

Magányosság csoport Bach-virágai

  • IMPATIENS – Nebáncsvirág: Nem vagyunk egyformák, ezért van, aki gyorsan dönt, van, aki lassan, van aki gyorsan megold egy feladatot, van, aki elpiszmog, van, aki a lassan járj tovább élsz elvet követi, van aki, amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra mentalitást találja üdvözítőnek. Ha két – ebből a szempontból – különböző ember találkozik, akkor abból előbb utóbb konfliktus lesz. Állandóan rohan, versenyben van idővel, hadar, kapkod, cikáznak a gondolatai az ilyen embernek. Ezért nem szívesen dolgoznak vele, illetve barátai is negatív visszajelzésekkel próbálják jelezni neki, hogy állítsa már le magát. Véleményét azonnal kimondja, sokszor tapintatlanul. nem érti, hogy ezzel mi is a baj.
  • HEATHER – Hangafű: Vannak olyan emberek, akik nem szeretnek egyedül lenni és nagyon nehezen viselik, ha nem ők vannak a középpontban, ha nem rájuk szegeződik minden figyelem. ha végre magukhoz ragadják a szót, akkor nagyon nehéz félbeszakítani őket és mindent megtesz azért, hogy ismét magára terelje a figyelmet. Ők nem nagyon kíváncsiak mások problémájára. Ez ilyen embereket előbb utóbb kerülni fogják. Nem hívják meg, mert unják az állandó panaszkodást, és azt, hogy a beszélgetés nem a kölcsönös érdeklődés jegyében zajlik. Ennek eredménye képpen egyedül maradnak. És pont az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Magányosak lesznek, mert elriasztják viselkedésükkel a körülöttük élőket.
  • WATER VIOLET – Békaliliom: Vannak olyanok, akik nagyon jól érzik magukat egyedül. Sőt. Mindent egyedül oldanak meg, nem kérnek segítséget. A többiek pedig azt a következtetés vonják le, hogy nincs rájuk szükség ezért nem keresik a társaságukat. Vagy épp a nagy magányosságukban felsőbbrendűnek érzik magukat, lenézik a körülöttük lévőket. Így kevés barátja van. Az elzárkózásuk miatt, pedig esetlenül mozognak/kommunikálnak társaságban, mert nem volt alkalmuk alkalmuk elsajátítani azt a képességet.

A 38 eszenciából ez a három a magányosság csoport gyógyíre. Az eszenciák segítenek a fent említett viselkedések megváltoztatásához. Hatásukat szelíden, mellékhatások nélkül érik el. Alkalmazásuk egyszerű, bárki alkalmazhatja őket, nemtől, kortól függetlenül.

Kattints a képre a további leírásokért:

szeret a középpontban lennitürelmetlenmagányos farkas
Heather -Hangafű a magányosság csoportba tartozó Bach-virágeszencia.Impatiens - Nebáncsvirág a magányosság csoportba tartozó Bach-virágeszencia.Water Violet Békaliliom Bach-virágterápia Magányosság csoport