Bach virágterápia alkalmazása

Bach virágterápia alkalmazása során több féle képpen használhatod a 38 Bach-virágeszenciát, válaszd azt, amelyik a neked a legpraktikusabb! A legáltalánosabban elterjedt a keveréküveg és a pohár módszer, melyeket bemutatok most neked lépésről lépésre. Az Originál Bach-virágeszenciákat használhatod egyesével vagy összeállíthatod azt a kombinációt a 38-ból, ami a jelenlegi érzelmi állapotodnak megfelel. A fent említett lehetőségeken kívül az egyes Bach-virágokból lemosót is készíthetsz, mint például a Crab Apple gyógyírből, vagy csepegtetheted a fürdővizedbe is, ha megnyugvásra van szükséged egy rohanással teli nap után.

POHÁR MÓDSZER

Cseppents 2-2 cseppet a kiválasztott eszenciákból vagy 4 cseppet a RESCUE® keverékből egy pohár vízbe és lassan kortyold el.

Ha szükséges, készíts további adagokat.

Bach virágterápia alkalmazása: pohár módszer

Bach virágterápia alkalmazás: pohár módszer

EGYÉNI KEVERÉK ÜVEG

  1. Végy egy 30 ml-es cseppentős üveget,
  2. Töltsd fel buborékmentes ásványvízzel,
  3. Adjál hozzá 2-2 cseppet a kiválasztott eszenciákból (maximum 7 féléből)

Ebből a keverékből naponta legalább 4×4 cseppet kell közvetlenül a nyelvre csepegtetni a nap folyamán. Az így elkészített keverék kb. 3 hétig marad friss, hűvös helyen tartva. Hosszabb tárolás esetén egy kiskanál brandyvel, glicerinnel vagy almaecettel tartósíthatod.

Mindig ügyelj arra, hogy a keverék pipettája ne érjen a szádhoz, így megőrizheted a keverék sterilitását!

Bach virágterápia alkalmazása: egyedi keveréküveg módszer

Bach virágterápia alkalmazás: egyedi keveréküveg módszer

Hangulatra vagy állapotra

Ha hangulatodon szeretnél változtatni, akkor akár a cseppek egyszeri alkalmazása is elegendő lehet a harmónia visszaállításához. Viszont, ha a negatív érzelmi állapota már huzamosabb ideje fennáll, akkor használjad huzamosabb ideig a Bach-virágkeveréket, amíg nem körvonalazódik Benned a probléma megoldásához vezető út.

Bátran csöpögtesd

Alkalmazd a Bach-virágeszenciákat olyan gyakran, amilyen gyakran szükségét érzed. Ha eszedbe jut, akkor bátran csöpögtesd, nem tudod túladagolni. Az eszenciák hatását nem a mennyiséggel, hanem a szedés gyakoriságával tudod erősíteni. A Bach-virágterápia alkalmazás során ezidáig nem tapasztaltak mellékhatást.

Bach virágterápia alkalmazása más terápiával

A Bach virágterápia alkalmazása során párhuzamosan bármilyen más egyéb gyógyító módszert is kipróbálhatsz. Legyen az gyógyszeres, homeopátiás, aromaterápiás vagy fitoterápiás kezelés. A módszerek nem keresztezik egymást. A Bach-virágeszenciák nem akadályozzák más módszerek hatását és ez fordítva is így van.

Ha allergiás vagy az alkoholra

Ha allergiás vagy az alkoholra, akkor kérd Bach-virágtanácsadó segítségét! Ha forró vízbe, teába vagy bármilyen innivalóba csöpögteted az eszenciákat, akkor az alkohol tartalma elpárolog. DE ezt csak saját felelősségedre tedd!