Milena Kostic pszichológus és pszichoterapeuta, aki gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek segít immáron 25 éve Belgrádban. 15 éve alkalmazza sikerrel a Bach-virágterápiát munkája során. A módszert tanítja is, azzal a céllal, hogy minél többen megismerjék Bach doktor módszerét az emberek. 1998-ban alapította meg a JAZZ Pszichológiai Tanácsadó Központot Belgrádban, melyet azóta is sikeresen működtet.

A munkám során a nagyszámú személyes és szakmai tapasztalatom alapján, melyet az úgynevezett figyelemzavaros hiperaktivitás-zavarral (ADHD, azaz Attention Deficit Hyperactivity Disorder) élők kezelése során szereztem, úgy vélem, hogy ez inkább az egyén(iség) természetes állapota, mint sem rendellenesség vagy betegség. Amíg egy gyerek vagy felnőtt lehet szégyenlős, önfejű vagy álmodozó, addig a másik lehet lobbanékony és nagyon aktív természetű.” – mondja a pszichológusnő.

A Bach-virágterápia miden olyan állapot esetén alkalmazható, amikor viselkedési, tanulási vagy  figyelemzavar áll fent, legyen az ADHD, Asperger szindróma, vagy autizmus. Ez utóbbira példa Orsiék esete is.

A Bach-virágeszenciák szelíd gyógymódként kitűnő kiegészítői az ADHD-val élők kezelésének, hisz a nap minden órájában, folyamatos támogatást biztosít, úgy, hogy nem okoz mellékhatást. Az ADHD kezelése hosszútávú folyamat, aminél elengedhetetlen, hogy hosszú távon se okozzon semmilyen negatív hatást az alkalmazott módszer. Ennek a kritériumnak is megfelel a Bach-virágterápia.
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe az ADHD – Hiperaktivitás a Bach-virágeszenciák című írását, ami a képre kattintva letölthető.

ADHD - Hiperaktivitás és a Bach-virágeszenciák