Túlérzékenység csoport Bach-virágterápia cover

A túlérzékenység csoport a hét csoport egyike, amelybe 4 eszenciát sorolt Bach doktor.
Ha körülnézünk családunkban vagy ismerőseink között, biztosan találunk túlérzékeny embert, nem is egyet. Senkinek sincs a homlokára írva, hogy mennyire sérülékeny, milyen könnyen megviseli egy-egy meggondolatlan, bántó vagy csak annak érzett megjegyzés, mennyire felkavarják az érzelmi viharok, lelki megpróbáltatások. Azaz, hogy ők hogyan élik meg ezeket a szituációkat. Ritkán kérnek segítséget, pedig sokszor, ah már van kivel megbeszélni a problémáikat, már akkor jobban érzik magukat.

Gyakran erős felelősségtudatuk saját és mások élete iránt, hajlamosak arra, hogy mindent komolyan vegyenek. Gyakran túl sok időt fordítanak mások problémáira, sokszor át is élik mások bajait, érzésit. Ezért megmagyarázhatatlan érzetek kerítik őket hatalmukba, például dühösek. Igazából sokszor mások problémái miatt érzik rosszul magukat. Érzelmeiket inkább befelé élik meg, sokszor elrejtik azokat a külvilág elől.

Túlérzékenység csoport Bach-virágai

  • AGRIMONY – Apróbojtorján: Az ilyen típusú ember kerüli a konfliktus, vagy inkább kiszáll belőle a békesség kedvéért. Jellemző rá, hogy álarcot hord, azt mutatja, hogy minden rendben van, közben pedig belül szenved. De az is lehet, hogy ő maga sem akar tudomást venni saját nehézségéről, ezért saját maga elől menekül, mások társaságát keresve. Viccelődik, humorizál. Feszültségét gyakran vezeti le alkohollal, kábítószerrel, játékkal, dohányzással vagy éppen evéssel.
  • CENTAURY – Kisezerjófű: Ebben az állapotban lévő embert mások irányítanak, nem tud kiállni önmagáért, nem azt teszi, amit szeretne, nem tudja visszautasítani a kéréseket, ezért sokszor kihasználják jóindulatát. Kimerült, állandó lemaradásban van, mert ahelyett, hogy saját dolgait végezné a mások által rápakolt feladatokkal küld. Nem kér segítséget. Azt gondolja, hogy ő is észreveszi, hogy mások segítségre szorulnak, így nem kell azt kérni.
  • HOLLY – Magyal: A dühös, agresszív emberek szere. Indulatosságuk nem áll arányban a kiváltó okkal, amire oly hevesen reagál. Ez lehet fizikai vagy verbális reakció is. Az indulatot érezheti más, vagy önmaga iránt is. Jellemző lehet rá a féltékenység is, amit nagyon nehezen visel.
  • WALNUT – Dió: Ez az állapot sokakra jellemző, amikor egy adott szituációban teljesen mást csinál, mint amit előre eltervezett, mert mások, vagy a külső körülmények befolyásolták cselekedetében. Nem tud határozott lenni, szilárdan kiállni döntése mellett. Szokta is mondani, hogy sodródik, és tudja magáról, hogy könnyen befolyásolható. Amikor egy külső körülmény hatására új helyzetbe kerül, akkor elbizonytalanodik, nem találja a helyét az új szituációban.

A 38 eszenciából ez a négy, a túlérzékenység csoport gyógyíre. Az eszenciák segítenek a fent említett viselkedések megváltoztatásához. Hatásukat szelíden, mellékhatások nélkül érik el. Alkalmazásuk egyszerű, bárki alkalmazhatja őket, nemtől, kortól függetlenül.

Kattints a képre a további leírásokért:

elrejti  érzéseitnem tud nemet mondani
Agrimony - Apróbojtorján a túlérzékenység csoport Bach-virágeszenciája.Centaury - Kisezerjófű a túlérzékenység csoport Bach-virágeszenciája
dühös, irigy, féltékenybefolyásolható, nehezen kezeli az új helyzeteket
Holly - Magyal a túlérzékenység csoport Bach-virágeszenciájaWalnut - Dió a túlérzékenység csoport Bach-virágeszenciája