Érdektelenség csoport Bach-virágeszenciái cover

A jelen iránit érdektelenség csoport a hét csoport egyike, amelybe 7 eszenciát sorolt Bach doktor.

Ahhoz, hogy jó érezzük magunkat meg kell tanulnunk a jelen pillanat megélését, jelen lenni saját életünkben, és nem pedig a múlt rabságában, vagy éppen az almaink világában élni. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni a múlttal és a jövővel! Sőt! A múlt tapasztalatainak levonásából értékes tudást halmozhatunk fel, amit a jelenben alkalmazva segítik a boldogulásunkat. A jövő tudatos tervezése, a célok kitűzése, és azok megvalósításának tervezése pedig elengedhetetlen, ahhoz, hogy egyről a kettőre jussunk. A pillanatainkra való koncentrálás, és azok megélése, az apró örömök tudatosítása hatással van a hangulatunkra, és a közérzetünkre egyaránt.

Érdektelenség csoport Bach-virágeszenciái

CHESTNUT BUD – Vadgesztenyerügy: állapot a tanulás témaköréhez kapcsolódik. Legyen ez a tényleges fizikai tanulás, amikor az iskolában vagy a tanfolyamon nehezen tudjuk megtanulni a leckét, vagy, amikor az életünk során nem vesszük észre, hogy újra és újra ugyanazokat a hibákat követjük el, akár a párkapcsolatban, vagy élethelyzeteinkben. Valahogy nem akaródzik utóbbi esetben levonni a tanulságokat, csak a jól bevált metódusokat követjük. Amikor sokadszor verjük a fejünket a falba, akkor már talán feltűnik, hogy változtatni kéne. vagy pedig a környezet elégeli meg, hogy “nem igaz, hogy nem tudod lekapcsolni a villanyt!” A figyelemzavaros, tanulási nehézségekkel küzdők számára ez az eszencia fontos szerepet játszik a kezelés során.

CLEMATIS – Iszalag: az álmodozók, a problémák elől menekülők eszenciája. Akik nem akarnak részt venni a jelen történéseiben, mert annyira nyomasztják őket, azok gyakran az alvásba menekülnek, vagy egy szimpla ájulással kivonják magukat a forgalomból. De az is lehet, hogy ezt az alkohollal vagy más szerekkel érik el. Az ábrándos tekintetű gyerekek, akik nem tudnak figyelni az iskolában vagy azok, akik hatalmas terveiket nem tudják megvalósítani azok mind CLEMATIS állapotban vannak. Sokszor halljuk tőlük, hogy: “Majd, ha ez lesz vagy az“, akkor ezt meg ezt fogom csinálni. De ilyen nem lesz, mert megrekednek a fantázia, a vágy szintjén.

HONEYSUCKLE – Jerikói lonc a múltban ragadtak eszenciája, nem véletlenül került a jelen iránti érdektelenség csoport gyógyírei közé. Amikor valami olyanhoz vágyódunk vissza, ami régen elmúlt. Úgy érezzük, hogy enélkül nem is tudunk élni, létezni, ezért visszavágyódunk abba az időszakba, vagy helyzetbe. De idetartozik, hogy ha elvesztettünk egy számunkra kedves embert (elhunyt, szakítás, eltávolodás) és nem tudjuk elengedni az emlékét, nem tudjuk elfogadni a tényt. Ezek miatt nem tudunk továbblépni és a jelen történéseit értékelni. Ez az állapot fordul elő, amikor nehezen fogadjuk el, hogy egy új lakásba kellett költözni, mert muszáj volt, vagy a gyerekeknek iskolába kell menni és nem maradhatnak az óvodában.

MUSTARD – Vadrepce eszencia a könnyedséget hozza el nekünk, amikor azt érezzük, hogy ok nélkül vagyunk szomorúak. Lehangoltak vagyunk, nem tudjuk megmondani, hogy mitől. talán az időjárás változékonysága, vagy a körülöttünk lévők rosszkedve. Ki tudja? De az biztos, hogy valami nem kerek. Aztán sokszor elintézzük egy kézlegyintéssel, hogy én már csak ilyen vagyok! Nem úgy tekintünk az állapotunkra, mint, amiből ki lehetne kecmeregni, mert nincs is miből. Nem kérünk segítséget, mert azt gondoljuk, hogy nincs semmi baj, csak egy kicsit érzékenyek vagyunk. Néha rossz a kedvünk, aztán egyszer csak már nem. valami elfújja a fekete felhőt, ami ránk telepedett és ismét süt a nap.

OLIVE – Olajfa a testileg és lelkileg kimerültek eszenciája. Ha annyira fáradtak vagyunk, hogy már semmi nem érdekel, akkor ez az eszencia segít regenerálódni. Lehet, hogy sokat dolgoztunk, tanultunk (gyerekek) vagy huzamosabb ideig nagy megterhelés alatt voltunk, vagy életünk nehéz szakaszát éljük lelkileg. De hosszan tartó betegség is okozhatja ezt az állapotot. A fáradság ilyenkor meggátolhatja azt is, hogy elvégezzük a napi feladatunkat. De már az alváshoz is túl fáradtak vagyunk.

WHITE CHESTNUT – Fehér virágú vadgesztenye a gondolkodáshoz kapcsolódik. Amikor annyira leköt minket egy gondolat, egy kérdés, egy probléma, hogy nem érdekel minket, hogy mi van a problémán kívül. Csak ugyanazon jár a fejünk, görcsösen keressük a megoldást, de mivel mindig ugyanazon az ösvényen haladunk, így nem tudunk tovább lépni. Ezeket a visszatérő gondolatokat nem tudjuk irányítani és kontrollálni. Kényszeresen jönnek, mint a fülbemászó dallam, aminek dúdolását nem tudjuk abbahagyni. Sokszor az elalvási nehézségeink is ebből adódnak, hogy nem tudunk kiszakadni a napi mókuskerékből. amikor a test pihenne, akkor a gondolataink pörögnek tovább.

WILD ROSE – Vadrózsa az utolsó tagja a jelen iránti érdektelenség csoportnak, aki nem leli örömét az életében. Sodródik, automatikusan teszi a dolgát és nem is hiszi, hogy lehetne jobb is. Céltalanság jellemző, nem találja meg életében azt, amiért érdemes élni. Csak van. És nincs is oka a lemondó viselkedésre. Beletörődik a jelenébe és a jövőjébe. A taposómalmot, amiben benne van, azt természetesnek látja és nem látja, hogy másképp is lehetne. Értelmetlennek látja helyzetét, beletörődik sorsába.

Kattints a képre a további leírásokért:

nem tanul a hibáibólnehezen koncentrál, álmodozik, menekül a problémák előlfogva tartja a múlt, nehezen fogadja el a dolgok múlását
Chestnut Bud - Vadgesztenye az érdektelenség csoport Bach-virágeszenciájaClematis - Iszalag az érdektelenség csoport Bach-virágeszenciájaHoneysuckle - Jerikói lonc az érdektelenség csoport Bach-virágeszenciája
 ok nélkül lehangolt, kedvetlentestileg vagy lelkileg kimerült, már nem érdekli semmivisszatérő gondolatok, amik teljesen lefoglalnak
Mustard - Vadrepce az érdektelenség csoport Bach-virágeszenciájaOlive - Olajfa az érdektelenség csoport Bach-virágeszenciájaWhite Chestnut - Fehér virágú vadgesztenye az érdektelenség csoport Bach-virágeszenciája
 sodródik céltalanul, nem leli örömét dolgaiban
Wild Rose - Vadrózsa az érdektelenség csoport Bach-virágeszenciája