Szabadítsd fel Tenmagad (1932) – dr. Edward Bach

Bach doktor 1932-ben visszatért betegeihez Londonba, a Wimpole utcai rendelőjébe. Nehezen tudta elviseli Londont, mint ahogy korábban is, ezért a Regent’s Park fái közé menekült a nyüzsgés és a város zaja elől. Az árnyas fák lombjai alatt született meg a Szabadítsd fel Tenmagad (Free Thyself) című írása, mely még ebben az éveben kiadásra került, Bach doktor életében először és utoljára. Könyvének érdekessége, hogy bepillantást enged  Bach doktor filozófiájába és gondolkodásmódjába.

Bach doktor sohasem támogatta régebbi írásainak ismételt kiadását. Úgy gondolta, hogy nincs értelme a régit fenntartani, amikor újabb könyve is elérhető volt. Számtalan tapasztalatot szerzett a gyógyírek használata során, ami arra késztette, hogy finomítsa az egyes növények tulajdonságait, amelyeket az újabb írásaiban jelentetett meg.

Így a Szabadítsd fel Tenmagad című könyve is hamar eltűnt.

A The Bach Centre más írásokkal együtt 1990-ben megjelentette a Szabadítsd fel Tenmagad (Free Thyself) című írást The Original Writings of Edward Bach (John Ramsell, Judy Howard) címmel. Azonban ebben a kiadványban a szövegből kihagyták az eszenciák bemutatást Bach doktor elvével összhangban, hiszen azok már elavultak.

Azonban a The Original Writings of Edward Bach című könyv megjelenése előtt és után is napvilágot látott különböző formákban, engedély nélkül a Szabadítsd fel Tenmagad írása, melyekben sajnos nem került feltüntetésre az a tény, hogy Bach doktor felülírta az abban szereplő gyógyírek leírását.

Ez a 2014-ben készült,  letölthető kiadás Bach doktor eredeti írását tartalmazza, azonban lábjegyzetben pontosításra kerültek a meghatározások Bach doktor későbbi meghatározásait figyelembe véve, melyeket a The Bach Centre munkatársai egészítettek ki.

Bach doktor további letölthető írásai:

  1. Gyógyítsd Tenmagad – Heal Thyself (1931)
  2. A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok – Twelve Healers and Other Remedies (1933)
  3. Az utazók története (1934)
  4. Bach doktor korai kutatásainak gyűjteménye (1920-1930) – Early Research Papers – 2016

Válogass a magyar és angol nyelven megjelent Bach-virágterápiával kapcsolatos könyvek közül webshopunkban.

Kattints a képre a letöltéshez.

Free Thyself -Szabditsd fel Tenmagad-1932

Free Thyself -Szabdítsd fel Tenmagad- dr. Edward Bach – 1932