Waterloo Bridge, Bettws-y-Coed

Fantasztikus történetről számolt be Carmen Monari brazil Bach-virágtanácsadó, aki minden évben elmegy Angliába. 2012-es látogatása során  pár napot eltöltött Bettws-y-Coedban, ahol Bach doktor is lakott.

Bettws-y-coed a walesi falu

Bach doktor 1930 májusában bezárta jól menő rendelőjét Londonban, a Harley Streeten, hogy folytathassa a virágok tanulmányozását és kidolgozhassa rendszerét. Ehhez a walesi falut, Bettws-y-coedot tartotta legalkalmasabbnak a Conwy folyó völgyében, a Llugwy folyó és a Lledr folyó találkozásánál. Ebben a falucskában, ahol napjainkban is csak 500 fő körül van a lakosság száma, már a 6. században kolostor létesült. A faluban ólombányászat folyt, mely a faluval együtt nagyon lassan fejlődött. Az 1869-ben megnyitott vasútállomásnak köszönhetően itt létesült Nagy-Britannia első művésztelepe, majd hidak építésével, egy kisebb közlekedési csomópont is lett.

Szent Mihály templom

Szent Mihály templom, Betws-y-Coed, Wales     kép: www.visitbetwsycoed.co.uk

Jelentkezett Bach doktor betege

Az egyik helyi walesi újság interjút készített Carmen Monarival, aki kihasználta ezt a lehetőséget, és megkérdezte az olvasókat, hogy van e közöttük olyan, aki esetleg találkozott Bach doktorral. 1930-as évek nagyon régen voltak már, ezért nem csodálkozott, hogy nem jött válasz. Carmen miután visszatért Brazíliába küldött egy üzenetet a The Bach Centernek,  hogy jelentkezett az újságnál egy hölgy, aki elmesélte, hogy arra emlékszik, hogy a szülei Bach doktort tanácsát kérték, amikor ő 8-9 éves lehetett és nagyon beteg volt.

A beszámoló szerint Bach doktor megvizsgálta őt és megerősítette, amit más orvosok is mondtak:

“Ez a kislány súlyos beteg és a hagyományos medicina nem tud többet tenni már annál, mint amit megtett eddig. De ő tud.” – mondta.

És a Scleranthus-t (Egynyári szikárka) ajánlotta, hogy kiderüljön, hogy a lelke valóban akar-e élni.
A Sclerantus 1930-ban Cromerben, abban az éveben utolsó eszenciaként készítette el Bach-doktor, de azt is tudjuk, hogy 1931 márciusában dr. Bach visszautazott Wales-be. Így a dátum stimmel, és ahogy a történetből látjuk, a hölgy az élet mellett döntött, 2012-ben volt 90 éves.

A Scleranthust azoknak ajánlja Bach doktor, aki: “Azoknak, akik sokat szenvednek attól, hogy két dolog között képtelenek dönteni, hol az egyik látszik jobbnak, hol a másik. Általában csendes emberek, a nehézségüket egyedül viselik, mert nem akarják másokkal megbeszélni.”

Scleranthus - Szikárka Bach-virág

Scleranthus – Szikárka Bach-virág Kép: PhytoImages

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük