Bach virágterápia alkalmazása

A Bach-virágeszenciák alkalmazása nagyon egyszerű. Már csak azért is, mert számtalan módja van az eszenciák használatának, így mindenki a számára legkényelmesebb módon teheti azt. Legtöbb ember  belsőleg, a szájon át történő bevételt alkalmazza. Ez diszkrét, hatékony, gyors és kényelmes. Van, akik közvetlen az üvegből csöpögtet a szájába, van, aki hígítja. Az adagolás tekintetében nincs különbség a gyerekek és a felnőttek adagolása között. Hatásosságát tekintve nincs különbség. Ezen kívül vannak más módszerek is, csak azok talán annyira nem ismertek. Nézzük sorba, hogy milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

BELSŐLEG

Közvetlen bevétel

Hígítás nélkül a készlet üvegből (stock bottle) közvetlenül a szájba csöpögtetünk 2-2 cseppet a kiválasztott eszenciákból. Ekkor azonban számítsunk rá, hogy több alkohol jut a szervezetünkbe, hamarabb elfogy az eszencia, és többe is kerül így.
Napi adagja 4 x 2 csepp.
Maximum 7 eszencia használható egyszerre.

Hígítva

A legáltalánosabban elterjedt a keveréküveg és a pohár módszer, melyeket bemutatok most neked lépésről lépésre. Az Originál Bach-virágeszenciákat használhatod egyesével vagy összeállíthatod azt a kombinációt a 38-ból, ami a jelenlegi érzelmi állapotodnak megfelel.
Napi adagja 4 x 2 csepp.
Maximum 7 eszencia használható egyszerre.

Pohár módszer

Cseppents 2-2 cseppet a kiválasztott eszenciákból vagy 4 cseppet a RESCUE® keverékből egy pohár vízbe és lassan kortyold el. Ha szükséges, készíts további adagokat. A Bach-virágeszenciák nem olyan érzékenyek, mint a homeopátiás szerek, ezért nem csak vízbe, hanem teába, gyümölcslébe, kávéba is beleteheted.

Bach virágterápia alkalmazása: pohár módszer

Pohár módszer

Egyéni keveréküveg / terápiás üveg

  1. Végy egy 30 ml-es cseppentős üveget,
  2. Töltsd fel buborékmentes ásványvízzel,
  3. Adjál hozzá 2-2 cseppet a kiválasztott eszenciákból (maximum 7 féléből)

Ebből a keverékből naponta legalább 4×4 cseppet kell közvetlenül a nyelvre csepegtetni a nap folyamán. Az így elkészített keverék kb. 3 hétig marad friss, hűvös helyen tartva. Hosszabb tárolás esetén egy kiskanál brandyvel, glicerinnel vagy almaecettel tartósíthatod. Én az utóbbit javaslom neked, hisz ahhoz, hogy folyamatos támogatást kapj az eszenciáktól, ahhoz kell, hogy napközben is be tudd venni őket. Ha a hűtőben tárolod otthon, akkor erre nem lesz esélyed, ha nem vagy otthon.
Ne felejtsd, hogy a RESCUE keverék egyszeri adagja mindig 4 csepp! Tehát, ha ezt a módszert használod, akkor 4 cseppet tegyél az üvegbe.

Mindig ügyelj arra, hogy a keverék pipettája ne érjen a szádhoz, így megőrizheted a keverék sterilitását!

Keveréküveg

KÜLSŐLEG

Lemosó, borogatás, fürdővíz

A fent említett lehetőségeken kívül az egyes Bach-virágokból lemosót is készíthetsz. Például a CRAB APPLE gyógyírből, ha pattanásos az arcod, vagy, ha nagyon izzadékony vagy, akkor reggel és este ezzel mosd le a hónaljadat. Vagy csepegtetheted a fürdővizedbe is, ha megnyugvásra van szükséged egy rohanással teli nap után. Ez utóbbi esetben a kád vizébe 5 csepp egyedi eszenciát tegyél és 10 cseppet a RESCUE keverékből. Lazító, pihentető az OLIVE vagy a VERVAIN eszencia. Ez utóbbi segít abban, hogy el tudj szakadni a munkától, és megengedd magadnak a kikapcsolódást.

lemosó

Diffúzor, spray

A kedvenc eszenciáidat beleteheted szobai nagy párologtatóba vagy aroma diffúzorba/párologtatóba is. Ez például jól jön, ha nagy feszültség van a szobában, vagy úgy érezzük nagyon elhasználódott a levegő, és jó lenne kitisztítani a teret sok ember után. Ehhez tegyél 5-5 csepp WALNUT, CRAB APPLE, HOLLY Bach-virágeszenciát a diffúzorba. Vagy, ha beteg van a családban az OLIVE eszencia segíti a regenerálódást.

Aroma diffúzor, párologtató

Hangulatra vagy állapotra

Ha hangulatodon szeretnél változtatni, akkor akár a cseppek egyszeri alkalmazása is elegendő lehet a harmónia visszaállításához. Viszont, ha a negatív érzelmi állapota már huzamosabb ideje fennáll, akkor használjad huzamosabb ideig a Bach-virágkeveréket, amíg nem körvonalazódik Benned a probléma megoldásához vezető út.

Bátran csöpögtesd

Alkalmazd a Bach-virágeszenciákat olyan gyakran, amilyen gyakran szükségét érzed. Ha eszedbe jut, akkor bátran csöpögtesd, nem tudod túladagolni. Az eszenciák hatását nem a mennyiséggel, hanem a szedés gyakoriságával tudod erősíteni. A Bach-virágterápia alkalmazás során ezidáig nem tapasztaltak mellékhatást.

Bach virágterápia alkalmazása más terápiával

A Bach virágterápia alkalmazása során párhuzamosan bármilyen más egyéb gyógyító módszert is kipróbálhatsz. Legyen az gyógyszeres, homeopátiás, aromaterápiás vagy fitoterápiás kezelés. A módszerek nem keresztezik egymást. A Bach-virágeszenciák nem akadályozzák más módszerek hatását és ez fordítva is így van.

Ha pollen allergiád van

Ha pollenallergiád van, akkor nyugodtan használhatod a Bach-virágeszenciák, mivel már nem tartalmaznak növényi részeket, így allergiát sem váltanak ki.

Ha allergiás vagy az alkoholra

Ha allergiás vagy az alkoholra, akkor kérd Bach-virágtanácsadó segítségét! Ha forró vízbe, teába vagy bármilyen innivalóba csöpögteted az eszenciákat, akkor az alkohol tartalma elpárolog. DE ezt csak saját felelősségedre tedd!