Túlzott törődés csoport Bach-virágeszenciái cover

A Túlzott törődés csoport a hét csoport egyike, amelybe 5 eszenciát sorolt Bach doktor.

Ha azt halljuk, hogy túlzottan törődik valakivel valaki, akkor rögtön egy anya képe jelenik meg a szemünk előtt, aki állandóan jelen van a gyermeke körül, és mindig talál okot, hogy a közvetlen közelében legyen. Ezeket az anyukákat el is nevezték: Helikopter szülőnek. De a túlzott törődés fogalma az ennél jóval tágabb. Nem véletlen, hogy Bach doktor 5 félét különböztetett meg. Ebbe a csoportba sorolta a azokat, akik túlzott kritikusság figyelik a környezetüket, akár magukat is, vagy, vagy, akik mindenáron meg akarják győzni a környezetüket igazukról, a “hidd el jó lesz ez neked” felkiáltással. De azokat is itt találjuk, akik túlzott erőszakossággal érvényesítik akaratukat másokon.

Az biztos, hogy a csoportra általánosan jellemző, hogy sohasem magukban keresik a hibát, hanem mindig másokban, és ennek nincsenek is tudatában. Szerintük inkább másoknak van segítségre szükségük, nekik aztán nem.

Túlzott törődés Bach-virágai

BEECH – Bükkfa eszenciának a használata a tolerancia hiányának esetén merül fel. Amikor nehezen fogadjuk el, hogy lehetnek másképp a dolgok, egyből kritizálni kezdjük a másikat, kevésbé tudunk belehelyezkedni mások helyzetébe, így nem is értjük meg, hogy mit miért tesznek. De az is lehet, hogy megpróbáljuk látszólag elfogadni, de belül a szívünk mélyén nem megy, és ez feszít minket belül. Nem csak másokkal viselkedhetünk, hanem magunkkal szemben is. Túlzottan kritikusan szemléljük önmagunkat olyankor.

CHICORY – Katángkóró: ez az a klasszikus túlzott törődés, ami egyből eszünkbe jut. Általában,a ki ebben az állapotban van, az nem tudja magáról, hiszen ő csak jót akar, és közben nem veszi észre, hogy ezzel megfojtja a másikat. Képes érzelmileg zsarolni, hogy elérje célját. Akár meg is betegíti magát, csak, hogy vele foglalkozzanak. A cél minden esetben, hogy több szeretethez, törődéshez és odafigyeléshez jusson.

ROCK WATER – Forrásvíz: Ez az állapot nem kifelé irányul, hanem befelé. Az ember önmagával szemben állít olyan elvárásokat, amelyek egyáltalán vagy nehezen elérhetőek számára avgy túlságosan sok energiát igényel. Klasszikus példa erre a maximalista ember típusa. Egyszerűen saját magát korlátozza, szigorú elveket követ, de igazán nem leli örömét benne. Mindezt azért teszi, hogy példát mutasson. Nem tudja elválasztani a kötelességet a kitartástól. Éppen ezért rugalmatlan.

VERVAIN – Vasfű: állapotban lévő embert akár hittérítőnek is nevezhetjük. Nem csak, hogy ragaszkodik elképzeléseihez, ötleteihez, ideáihoz, hanem arról másokat is meg akar győzni, hogy kövessék őt. ha elutasítással találkoznak, akkor biztos, hogy kialakul valamilyen konfliktus. Határozottak, rámenősek. Nem tudnak kiszállni a mókuskerékből, igaz ez az ideáikhoz való ragaszkodásra, de a munkára is. Nem engedik meg maguknak a pihenést, mert olyan eltökéltek, hatja őket a meggyőződésük.

VINE – Szőlő: állapotban, – ahogy ez eddigiekben sem – nincs tudatában az ember, hogy ő milyen is. Nagyon határozott elképzelései vannak, amelyeket erőszakosan másokra kényszerítenek. Vasmarkú vezető, úgy gondolja, hogy bizonyos pozícióban elfoglalt helye feljogosítja arra, hogy másoknak meg mondja, hogy mit és hogyan tegyenek. A közeg az bármilyen viszony lehet, a munkahelytől a családig bezárólag. A hatalom fontos számára, az elismerést a tekintélyt erővel csikarja ki.

A 38 eszenciából ez az öt a túlzott törődés csoport gyógyíre. Az eszenciák segítenek a fent említett viselkedések megváltoztatásához. Hatásukat szelíden, mellékhatások nélkül érik el. Alkalmazásuk egyszerű, bárki alkalmazhatja őket, nemtől, kortól függetlenül.

Kattints a képre a további leírásokért:

kritikus, intoleránsbirtokol és érzelmileg zsarolmaximalista, rugalmatlan
Beech - Bükk a túlzott törődés csoport Bach-virágeszenciájaChicory - katángkóró a túlzott törődés csoport Bach-virágeszenciájaRock Water Forrás víz a túlzott törődés csoport Bach-virágeszenciája
rámenős, nagy az igazságérzete, idealistaerőszakos, diktatórikus, hatalomra éhes
Vervain - Vasfű a túlzott törődés csoport Bach-virágeszenciájaVine Szőlő a túlzott törődés csoport Bach-virágeszenciája