Bizonytalanság csoport Bach-virágeszenciái cover

A bizonytalanság csoport a hét csoport egyike, amelybe 6 eszenciát sorolt Bach doktor.
Az életben semmi sem biztos, csak a halál, szokták mondani, vagy, hogy csak a változás állandó.  Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor beláthatjuk, hogy soha nem lehetünk biztosak abban, hogy mi fog velünk történni holnap, vagy éppen egy óra múlva. Csak remélhetjük, hogy hogy terveink szerint haladnak dolgaink.

Bíznunk kell magunkban, hogy bármit hoz is a következő pillanat mindig a lehetőségeinkhez képest a legjobb döntést fogjuk meghozni. A rugalmasság, az önbizalom, a döntési képesség, a tettrekészség, a hit és remény elengedhetetlen ahhoz, hogy könnyen boldoguljunk a hétköznapokban az új kihívásokkal.

Ha ezek valamelyike hiányzik, akkor felborul az egyensúly és megjelenik a bizonytalanság, mely félelemhez, szorongáshoz vezet.  De megjelenhet a féltékenység, a birtoklás érzése is, vagy a túlzott ragaszkodás tárgyakhoz, gondolatokhoz. Ami pedig lekorlátozza életünket, lehetőségeinket, saját magunkat rekesztjük ki az élet körforgásából.

A 38 eszenciából a következő hat Bach-virágeszencia a bizonytalanság csoport gyógyíre. Az eszenciák segítenek a bennünk lévő harmónia visszaállításhoz, hatásukat szelíden, mellékhatások nélkül érik el. Alkalmazásuk egyszerű, bárki alkalmazhatja őket, nemtől, kortól függetlenül.

Bizonytalanság csoport Bach-virágai

  • CERATO – Kékgyökér eszenciára akkor van szükségünk, amikor, nem tudjuk, hogy egy adott helyzetben, hogyan is döntsünk. Segítséget kell kérnünk, , hogy meg tudjuk hozni azt a döntést. De nem egy emberhez fordulunk, hanem számtalanhoz. Ha végre el is döntjük, hogy mihez kezdünk, ebben könnyen elbizonytalaníthat egy vélemény, és akár abba is hagyhatjuk. Mindig, minden helyzetben a legjobb döntést szeretné meghozni, biztonságra törekszik, de úgy érzi, hogy nem tudja mi a jó választás, nem bízik saját belső hangjában. Az erősebb személyiséggel rendelkezők mágnesként vonzzák az ilyen típusú embereket, aki felet atyáskodni lehet, de a CERATO típus is vonzódik hozzájuk, mert biztonságot talál az árnyékukban.
  • GENTIAN – Tárnics típusú ember legfőbb sajátja a pesszimizmus. Könnyen feladja terveit, ha kudarc éri. A kitartás hiánya miatt elmarad a sikerélmény, mely megerősítené abban, hogy igenis képes dolgokat vég vinni. És mivel nem fejezi be az elkezdett feladatot, ezért az eredmény is elmarad, ami megerősíti őt abban, hogy igaza volt. Kialakul egy ördögi kör. Legközelebb pedig már nem erőlteti a dolgot, hogy megvédje magát a kudarcoktól, vagy a megrázkódtatástól.
  • GORSE – Sülzanót állapotra a legjellemzőbb érzés a reménytelenség. Jellemzően a hosszú ideje fennálló betegség, vagy kudarcsorozat okozta lemondás jelenik meg. Fontos, hogy nem feladásról beszélünk, hanem arról, hogy nem hiszünk abban, hogy sikerülni fog. Sokszor mondják is, hogy: ” Jól van megpróbálom, de előre szólok, hogy én nem hiszek benne!”.
  • HORNBEAM – Gyertyán állapotban a legjellemzőbb a fáradtság érzése. A napi rutin, a korábban kedvelt dolgokhoz való fásult hozzáállás, a kiégés, a hétköznapok egyformasága mind e HORNBEAM – Gyertyán állapothoz köthető. Bach doktor a “hétfő reggeli érzés” jelzőt kapcsolta ehhez az állapothoz. Amikor még az ágyból sincs kedvünk kikelni, hogy nekivágjunk a hétnek, a rengeteg tennivalónak. Aztán, amikor a lovak közé csapunk, akkor belejövünk a tennivalókba és aztán már haladnak a dolgaink. Sokszor nem is tudjuk, hogy mi a bajunk egyálátalán, csak azt érezzük, hogy valami nincs rendjén. Szürkeség van és monotónia.
  • SCLERANTHUS – Egynyári szikárka a döntés és a választás fogalmához kötődik. Ebben a helyzetben nehezen születik meg a döntés, a pro és kontra érvek felsorakoztatása ellenére. A racionalitás a döntő, az érzelmek nem játszanak szerepet a választásban. És ebben a helyzetben addig szöttyögünk, hogy mit válasszunk, hogy lemaradunk. Így aztán azt kell választanunk, ami marad, azaz, amit dob a gép. Ebben az állapotban nehéz az elköteleződés is.
  • WILD OAT – Erdei Rozsnok szintén a döntés témájához kapcsolódik. Itt viszont az életünket hosszú távon meghatározó döntésekkel nem boldogulunk. Ezért azt érezhetjük, hogy állóvízben vagyunk, nem haladunk előre, mert nem tudjuk, hogy merre induljunk. A leghasznosabbat szeretnénk csinálni, de nem tudunk választani a lehetőségek közül. Nem tudjuk lerakni a voksunkat az egyik irány mellet, nem tudunk elköteleződni, és nem is tudunk lemondani a többi lehetőségről sem.

A 38 eszenciából ez a 6 a bizonytalanság csoport gyógyíre. Az eszenciák segítenek a fent említett viselkedések, érzelmi állapotok megváltoztatásához. Hatásukat szelíden, mellékhatások nélkül érik el. Alkalmazásuk egyszerű, bárki alkalmazhatja őket, nemtől, kortól függetlenül.

Kattints a képre a további leírásokért:

nem bízik megérzéseibenkönnyen feladja, pesszimistareménytelen, de nem adja fel
Cerato - Kékgyökér a bizonytalanság csoportba tartozó Bach-virágeszenciatGentian - Tárnics a bizonytalanság csoportba tartozó Bach-virágeszenciaGorse Sülzanót a bizonytalanság csoportba tartozó Bach-virágeszencia
fáradt, fásult, “hétfő reggeli érzésválasztási és döntési nehézségnem tudja melyik utat válassza
Hornbeam - Gyertyán a bizonytalanság csoportba tartozó Bach-virágeszenciaScleranthus - Egynyári szikárka a bizonytalanság csoportba tartozó Bach-virágeszencia Wild Oat - Erdei rozsnok a bizonytalanság csoportba tartozó Bach-virágeszencia