Legtöbben a kineziológusnál hallottak először a Bach-virágeszenciákról, és ezért sokan azt gondolják tévesen, hogy a Bach-virágterápiában az eszenciák kiválasztásának egyik módja az izomtesztelés. De ez tévedés!

Ahogy korábbi cikkünkben is írtam már róla, a Bach-virágterápia alapja a beszélgetés, és nem használunk semmilyen eszközt vagy egyéb módszer ahhoz, hogy kiválasszuk a szükséges gyógyíreket.

Ennek a félreértésnek eloszlatásához kértem meg Kőszegi Zsuzsanna, (Naturterápia.hu) kineziológust, kineziológia One Brain haladó oktatót és Bach-virágtanácsadót, hogy mondja el, hogy hogyan is használja a kineziológia a Bach-virágeszenciákat.

Three in One Concepts – One Brain kineziológia

A kineziológia egyik ága a Three In One Concepts – One Brain – módszerén belül többféle eszenciát alkalmazunk, ezek közül az egyik a Bach-virágeszencia.

Kép forrása: Healing wisdom

A Bach-virágterápiás tanácsadás során alkalmazott beszélgetéssel ellentétben a kineziológia kezelés alkalmával, az izomteszt segítségével találjuk meg a kliens számára szükséges eszenciákat, melyek az ún. oldás során az ügyével kapcsolatban, mint esszenciális energia korrekció szükségessé válnak. Ezekhez az eszenciákhoz a Three In One Concepts – One Brain – módszer létrehozói – Gordon Stokes, Daniel Whiteside, Candace Callaway – írtak egy -egy olyan leírást, melynek felolvasása a korrekció során önmagában is oldó hatású. Homlok/Tarkó tartásban felolvassa a kliens az adott leírást, mely segít az ügy feltárásában. A Bach-virág meghatározásokat hozzáigazították a One Brain módszer gerincét alkotó Viselkedési Barométer sajátosságaihoz.

A Bach-virágeszenciák felszabadítják a megtagadott érzelmeket. Ezáltal újra szabaddá válik az áramlás. Esszenciáról van szó, azaz valaminek a lényegéről. Az esszenciális energiát szabadítjuk fel, ami által a kliens megtalálja a lényegi énjét. Pontosan ahhoz segítjük a Bach-virágeszenciákkal, hogy az legyen, aki ő valójában. A Bach-virágeszenciák a múlt – az önromboló minták, attitűdök és hitrendszerek oldására szolgálnak. Mindig valamilyen múltbéli érzésről beszélünk, ha a Bach-virágokkal foglalkozunk az oldáson belül.

4. dimenziót átlépése

Az eszenciák, melyeket az One Brain módszer használ az 4. dimenziót „átlépve” fejtik ki hatásukat, azaz az energia dimenzióját. Az energia nem más, mint, hogy a jelenből elindulva képes legyek megteremteni azt a pozitív jövőt, amit szeretnék. Itt már nincs idő, mert nem az a kérdés, hogy mennyi idő alatt érem el, hanem hogy legyen energiám, hogy olyan jövőt alakítsak, amilyet szeretnék.

Az eszenciák gondolatai azonnali hatással vannak az érzelmi és fizikai állapotra. A Bach-virágeszenciák megerősítik az új tudatos döntésünket, melyet az oldás folyamán megfogalmaztunk.

 

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük