Művesekezelő osztályon dolgozik Chaterina Fullana BFRP francia Bach-virágtanácsadó immár 15 éve, ahol orvosi engedéllyel elkezdte használni az Originál Bach-virágeszenciákat azoknál a betegeknél, akik igényt tartottak rá.

Művesekezelés

Amikor a vese már nem dolgozik, vagy nem megfelelően, akkor használják ezt az eljárást. Gépek segítségével vonják dialíziski a méreganyagokat a vesék helyett és eltávolítják a fölösleges vizet is a szervezetből a művesekezelés során.

Azok, akiknek erre az eljárásra van szükségük, azok hetente háromszor négy órán át egy géphez vannak csatlakoztatva, hogy életben tudjanak maradni.

Ez a kezelés jelentősen befolyásolja az életminőségüket. A kezelés megkezdése előtt egy kisebb operációra van szükség, ahol kialakítanak a könyökben, a combon, vagy a karon egy összeköttetést ( fisztula), hogy a gép csövét megfelelően tudják csatlakoztatni. Ezt kötéssel rögzítik, és figyelni kell, hogy nem érheti víz. Ám bármennyire is szuperek a gépek, nem tudnak tökéletes munkát végezni, ezért szigorú diéta betartására is szükség van. Meghatározott a folyadékbevitel mennyisége és sok gyógyszert is kell szedni. Minden alkalommal meg kell szúrni őket a nővéreknek, ami fájdalommal jár.

A művesekezelés sem leányálom, néha erős görcsökkel jár, leesik a vérnyomás. A kezelés végére nagyon kimerültek lesznek a betegek. De nincs más választásuk, két nap múlva ismét vissza kell menniük a kezelésre. Életük végéig. Ennek csak a vese transzplantáció vethet véget.

És színre léptek az Originál Bach-virágeszenciák

Chaterina nap mint nap találkozik ezekkel az emberekkel, látja, hogy min mennek keresztül és mindeközben arra gondolt, hogy a virágeszenciákkal segíthetne ezeken az embereken. Ezért megkereste az  pohar modszerorvosigazgatót, akit nem volt nehéz meggyőznie, hiszen már ő is megtapasztalta a cseppek hatását, amikor  stressznek volt kitéve. Arra kérte, hogy mutassa be kollégáinak, hogy mire is jók a Bach-virágeszenciák, és hogy hogyan lehetnek a páciensek segítségére. Néhányuknak voltak szkeptikus gondolatai, de nem ellenezték a módszer használatát a művesekezelések során.

A következő lépés az volt, hogy a betegeknek tartott egy információs előadást, ahol sokan közülük elfogadták ezt a fajta segítséget. Chaterinának nem volt nehéz dolga, mert olyan alap érzések tömkelegével találkozott, mint félelem, a művese kezelés során jelentkező idegesség, tűtől vagy a görcsöktől való félelem. A kezelés megkezdése után már nem tudják ugyanazt az életet folytatni, ami nagyon frusztráló. A szigorú diéta betartása, a kapcsolataik is megsínylik ezt, mert minden második napot a kórházban töltenek, sokszor elveszítik munkájukat is emiatt. Nem tudják megszervezni nyaralásukat sem, mert dializálni muszáj.

Tapasztalatok

Chaterina 12 emberrel kezdte el az együttműködést. Kollégái, mind az orvosok, mind a nővérek változásokat vettek észre néhány páciensen.

Mr.  A, nagyon nehezen viselte el a többi páciens közelségét, a kezelések során, ami agresszivitásban jelentkezett nála. Chaterina WATER VIOLET Originál Bach-virágeszenciát adott neki, ami azt eredményezte, hogy lépésről lépésre egyre könnyebben közeledett a többiekhez, és elfogadta a kezeléstől való függőséget is.

Mrs B, gyakran megdermedt  a tű látványától, ezért többször volt szüksége altatásra. A ROCK ROSE és a MIMULUS eszenciák hatására nincs szüksége már semmilyen helyi anesztéziás beavatkozásra,a mikor megszúrják a karját.

Mimulus_guttatus nagy

Mrs. C, visszautasította a transzplantáció lehetőségét, mert a műtét utáni másnap volt a fia esküvője. Ő örömmel hozta meg ezt a döntést, de családja nagyon megorrolt rá emiatt, és ezért komoly lelkiismeretfurdalás alakult ki nála. A PINE gyógyír segített neki elfogadni a meghozott döntését, anélkül, hogy feladta volna azt a reményt, hogy egyszer még valaha lesz esélye a transzplantációra.

Mrs D. átesett a transzplantáción, és azzal kellett szembesülnie, hogy egy rakás gyógyszert kell szednie élete végéig, és egy olyan szervvel kell élnie, ami nem hozzá tartozik, ami egy halott emberből származik. A Bach-virágok segítségével képes volt új életét elfogadni. A PINE és a CRAB APPLE  eszenciák segítettek elfogadni új veséjét és a kilökődésgátló terápiát.

Mr. E abba hagyta a dialízist, mert intenzív félelme az orvosoktól olyan nagy volt, hogy nem mert elmenni  konzultációra. ” Iszonyatosan féltem, hogy mit fog mondani. A kómában már nem volt választásom.”  Ő ROCK ROSE, MIMULUS, STAR OF BETHLEHEM eszenciát kapott, és természetesen a dialízis folytatását. A soprt rabja volt korábban, amihez visszatért, és most már bizalommal van orvosához.

Mr. F, a 69 éves hölgy visszautasította, hogy megtanulja, hogy hogy kell használni a gépet, hogy független lehessen a kórháztól. Meg volt győződve arról, hogy ő képtelen megérteni. Sok időt töltöttek el beszélgetéssel. Sírva mesélte el, hogy, mi történt vele. Egyik fia ki akart menni az udvarra játszani, de ő nem tudott rá figyelni, mert a másikkal kellett épp foglalkoznia. A fiúcska megcsúszott, amikor fel akart mászni a kerítésre és meghalt. Abban a hitben élt, hogy ő egy rossz anya. Azt gondolta magáról, hogy ő nem képes erre, hiszen a gyerekére sem tudott vigyázni. Végül STAR OF BETHLEHEM, PINE és LARCH gyógyíreket kapott, ami nagyon sokat segített neki. Megtanulta a gép használatát és végül még egy új vesét is kapott, ami után már nem volt szüksége a kezelésekre.

Ezek az estek is megmutatták, hogy a Bach-virágok milyen jó szolgálatot tesznek. Számtalanszor előfordult Chaterinenel, hogy amikor megérkezett akkor azt hallotta a betegektől: ” De jó, hogy itt van!”, vagy “Itt jön a virágárus.”

Chaterine megtanította kollégáinak, hogy hogy tudják használni az Elsősegély keveréket.   Az Elsősegély keverék csepp és a krém is mindig elérhető volt, hogy ha valakin látták, hogy fél a tűtől, a görcsöktől, akkor adhassák neki.

Chaterina 80 beteggel állt kapcsolatban, akikkel több, mint 230 beszélgetést folytatott az elmúlt években és nagyon büszke arra, hogy lehetősége van arra, hogy a a Bach-virágtanácsadói tudását alkalmazhatja a dialízisek alkalmával.

 

 

 

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük