Először mosolyogtam a hallottakon, de aztán ahogy teltek a percek egyre elgondolkodóbb lettem a hallottakon, amit egy kedves Bach-virág használónk mesélt, nevezzük Sándornak. Most az ő történetét osztom meg veletek.

Sándor évekkel ezelőtt kezdte el használni a Bach-virágeszenciákat, mert meg akart szabadulni a pánikbetegségétől. Azt tapasztalta, hogy a gyógyszerek, amit kapott az orvosoktól nem sokat segítettek, állapota nem javult, ami megkeserítette a hétköznapjait is. A gyógyszerek mellékhatásáról nem is beszélve.

Arra már nem emlékszem, hogy hogy is találkozott először a Bach-virágeszenciákkal, pedig biztos elmesélte, de talán ez nem is annyira érdekes. Sándor önmagának választotta az eszenciákat. Elolvasta a leírásokat, figyelte önmagát, viselkedését. Felelősséget vállat egészségéért. Ha valamiben elakadt, akkor kérdezett.

Ennek eredménye képpen Sándor el tudta hagyni a gyógyszereket, ahogy ő megfogalmazta, lejött róluk. Azóta is az eszenciákat használja, ha élete nehezebb szakaszba ér.

Egyik üzenetében ezt írta:

“Én hiszek benne. Mert előtte én xanaxon voltam. S ez csodát tett.”

kép forrása: bokehaddict

A múlt héten ismét gondolatot váltottunk Sándorral, amikor a következő történetet mesélte.

A Facebookon csatlakozott egy olyan csoporthoz, ahol a közös téma a pánikbetegség volt. Ő is úgy volt, mint mindannyian, hogy ami érdekel, ahhoz csatlakozunk, azért, hogy hátha újabb információt kaphatunk az adott témában. A hasonló gondolkodású emberek támogatására megértésére számíthatunk, közösséget vállalhatunk olyanokkal, akik ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek nap, mint nap.

És a rossz szájíz

Sándor örömmel mesélt a csoportban a saját gyógyulásának a történetéről, arról, hogy hogy sikerült elszakadnia a gyógyszerektől. Segíteni akart a többieknek. Itt kezdődtek a bonyodalmak. kapott hideget meleget.

“Még majdnem kizártak amikor mondtam, hogy Bach csepp. Azt hitték, valami ügynök vagyok. Nem elég, hogy segíteni akartam, még majdnem ki is raktak.”

Bach doktor azt mondta, hogy:

“A tökéletes gyógyuláshoz nem csak anyagi módszerek szükségesek – s ezek közül is mindig az ismert legjobbat kell választani -, hanem nekünk magunknak is teljes erőfeszítéssel kell az adott hiba kijavításán fáradoznunk. A végleges és tökéletes gyógyulás ugyanis a belsőnkből fakad, magától Lélektől amely harmóniával az egész személyiséget besugározza, ha nem gátolják meg benne.” – Gyógyítsd Tenmagad, 1931

Manapság azt mondjuk, hogy: “Nem akarásnak nyögés a vége.” Gondoljuk csak végig, hogy mit is mondunk ki. Valamit nem akarunk igazán, nem akarjuk a változást, nem teszünk azért, hogy más legyen, mert nehéz. Nem akarunk megdolgozni az eredményért, mert az fárasztó. Esetleg olyannal is szembe kell nézni, amit eddig besöpörtünk a szőnyeg alá. Aztán mi történik? Nyögünk. mert fáj, mert szúr, mert nyom.

“Az Isteni Erő minden lehetőséget megad nekünk önmagunk jobbá tételére, mielőtt utolsóként fájdalomhoz és betegséghez folyamodna.” – írja Bach doktor. 

Itt vannak ezek a csodálatos Bach-virágeszenciák nekünk, amelyek segítenek a változáshoz vezető utat bejárni. Szelíden támogatnak, és mindig a kellő mértékben adnak erőt ahhoz, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz és vágyainkhoz, ezzel megvalósítva a harmonikus életet.

Vállajunk felelősséget önmagunkért, tegyünk a jól létünkért!

 

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük