A nemzetközi Bach-virág tanácsadó csoport olyan, mint egy nagy család. Brazíliától Japánig élünk a világ különböző pontjain és mégis egy nyelvet beszélünk: a Bach-virágok nyelvét. Van a Facebookon egy titkos csoport, amelyben azok lehetnek benne, akik rendelkeznek a The Bach Centre vizsgájával. Magyarországról is egyre többen tartozunk ehhez a csoporthoz.

Bach-virág tanácsadó titkos csoport

Csodás dolog a Facebook adta lehetőség, mert itt ebben a BFRP csoportban mindenféle okosságot, tapasztalatot (például a Bach-virágok használata francia művese központban) szoktunk megosztani egymással. Ezek a hasznos információk egyébként nem biztos, hogy eljutnának hozzánk. Magam részéről nagyon szeretem, ha valami érdekes, helyi kapcsolódásról számolnak be a kollégák.

Hirosima

A tokiói Nanako Ikami BFRP Bach-virág tanácsadó osztott meg velünk néhány képet és egy történetet, ami a RED Chestnut – Vörös virágú vadgesztenye eszenciához kapcsolódik.

Hirosimában jártak a Hirosimai Művészeti Múzeumban (Hiroshima Museum of Art), amelynek a kertjében egy szép vörös virágú vadgesztenye fára lettek figyelmesek. A fa tövében pedig egy tábla állt.

Red Chestnut - Vörös virágú vadgesztenye

Hirosimai Művészeti Múzeum kertjében található Vörös virágú vadgesztenye.

A tábla feliratából pedig az derül ki, hogy Claude Picasso, a híres művész fia küldte a fát  Párizsból a múzeum megnyitása alkalmából.

Tábla

Claude Picasso által adományozott Vörös virágú vadgesztenye fa táblája Hiroshimában.

Gondolatébresztő

Milyen érdekes, hogy pont a Vörös virágú vadgesztenyét választotta a 60 000 féle fa közül  (adat:Botanic Gardens Conservation International).

Hirosima

Mindannyian tudjuk, hogy micsoda tragédiával járt a japánban található Hirosima és Nagaszaki bombázása a második világháborút lezárandó katonai művelet 1945-ben.

atombomba-dóm

Atombomba-dóm, mely egyedüliként maradt fent a támadás után.

Picasso

Picassot a béke nagyköveteként is nevezhetjük. Békegalamb rajza (1949) a világon a béke szimbólumává vált.

Picasso: Békegalamb

Picasso: Békegalamb (1949)

Red Chestnut – Vörös-virágú vadgesztenye

És a végén a Vörös vadgesztenye Bach-virágra is sor kerül. Ezt az eszenciát a mások túlzott féltése esetén alkalmazzuk. Tehát akkor, amik nagyon féltünk másokat, aggódunk értük, és ez már olyan mértékű, hogy nem tudunk odafigyelni másra, esetleg fizikai tüneteket is okoz, fáj a fejünk, vagy a gyomrunk. Bach doktor ezt a virágot nem véletlenül a félelem csoportba sorolta. Hiszen itt is félelemről van szó, csak nem mi félünk, hanem másokat féltünk.

Használatával a megtanulhatjuk, hogy úgy érezzünk együtt másokkal, hogy közben mi ne terheljük saját magunkat. Erőt és egészséget sugározzunk a rászorulóknak, vészhelyzetben pedig higgadtnak és nyugodtnak tudunk maradni, ezzel támaszt nyújtva másoknak.

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük