Bach-virágeszenciák a táborozóknak

Lassan leírhatjuk a táblára, hogy: VAKÁCIÓ és ezzel együtt eljön a táborozások ideje. Sok kisgyerek nehezen éli meg, ha távol kell lennie a szüleitől, az otthonától, a kuckójától.
Nekik nem felhőtlen boldogság, hogy táborba kell menni vagy a nagymamához vidékre, mert a honvágy gyötri őket.

cikk_tabor2

De mit tehetünk azért, hogy felkészítsük a gyerekeket?

Érdemes az elválás előtt beszélni velük a honvágyról, és arról, hogy miként kell kezelni ezt az érzést.

Gyakorolni kell a különlétet: például el lehet küldeni a gyereket a nagyszülőkhöz úgy, hogy amíg ott van, csak ritkán hívjuk fel őt, és csak elvétve küldünk neki sms-t. Ez a tapasztalat segíthet a gyereknek felkészülni a hosszabb távollétre, és nekünk is abban, hogy felmérjük, hogyan veszi a távollét akadályát a csemeténk.

A szakértők szerint különösen fontos, hogy a szülők ne helyezzenek kilátásba „mentőakciót”. Sohasem szabad azt ígérni a gyereknek, hogy ha a dolgok rosszul alakulnak, idő előtt haza visszük őt.

Továbbá nem árt előre összetákolnunk valamilyen elhárító stratégiát – akár saját maguk számára is.

Amikor a gyerekek honvágyáról beszélünk, sokszor valójában mi magunk vágyakozunk gyerekeink után. Valójában nekünk is ugyanannyira fáj megválni tőlük, mint nekik tőlünk. Ha valakit szeretünk, mindig fáj a távolléte. A szülők és a gyerekek úgy is felfoghatják a honvágyat, mint a szeretet egyik alkalmi kifejezési formáját. Az elválások időlegesek, úgyhogy az érzések is időlegesek.

A Bach-virágcseppek közül a HONEYSUCKLE segít leküzdeni a honvágy érzését. Pár nappal az indulás előtt érdemes elkezdeni a szedését, naponta 5-6 alkalommal 2 cseppet tegyél az innivalójába. Viheti magával is, hogy ott a táborban is szedni tudja, ha szükséges. És csomagolj neki egy dobozzal a RESCUE® pasztillából, hogy ha nagyon zaklatott vagy szomorú lenne, akkor kéznél legyen a segítség. Neked kedves szülő társam pedig a RED CHESTNUT és a WHITE CHESTNUT eszenciát ajánlom, hogy ne agyalj állandóan azon, hogy hogy van a gyerek és hogy a túlzott aggódásod is megszűnjön.

cikk_tabor

Hidd el, egy gyerek sem halt éhen egy táborban, és minden gyereknek jól jön, ha kikerül a búra alól, és önállóságot tanul. Később profitálni fog belőle. Szóval nyugi! Élvezzétek ki a gyerekmentes vagy kevesebb gyerekmentes napokat!

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük