A játék jó dolog, de sajnos egyre kevesebbet játszunk. Pedig játszani jó! Felszabadít, egy teljesen más világba csöppenünk általa.  „ Amikor az ember játszik – akár a négyéves unokaöccsével legózik vagy a baráti társaságban válik újra gyerekké –, hasonló örömöt él át, mint az, aki kokainnal vásárolja meg magának az élményt. Egy dopamin nevű anyag szabadul fel az agyban, a neurotranszmitter szépen átöblíti az agyat és jó érzés, boldogság, felszabadultság érzése keríti hatalmában az embert” – mondta korábban Csernus Imre pszichológus.

Pontosan ezért hirdettük meg mi is a februári kvízünket, hogy játszunk egy rövidet. Kikapcsolódjunk, örömet szerezzünk, és nem utolsó sorban tanuljunk egy kicsit. Egyébként a játéknak több jótékony hatása is van a személyiségünkre.

A játék fejleszti:

 1. az önbizalmat,
 2. a kreativitást
 3. a kudarctűrő képességet
 4. az együttműködést, és a kezdeményezőkészséget
 5. logikai készséget.

Ezért játszatok velünk a következő alkalommal is, amihez nem kell mást tenni, mint hogy feliratkoztok a hírlevelünkre, amiben küldjük a kérdéseket. A februári kvízünkben a nyereménye 1 doboz RESCUE Night 10 ml csepp + 1 db kiskönyv a Bach-virágeszenciákról volt.

De mielőtt kihirdetnénk a játék nyertesét, nézzük a kérdéseket és a jó válaszokat:

1, Az AGRIMONY (Apróbojtorján) a

 • az őszinteség Bach-virága
 • a türelem Bach-virága
 • szeretet Bach-virága

Az AGRIMONY (Apróbojtorján) Bach-virágeszencia azoknak az embereknek segít, akik nehezen tudják kimutatni érzéseiket, akik álarc mögé bújnak, mosolyognak, jókedvűnek mutatkoznak, mindig mindenhol ott vannak, csak, hogy ne kelljen a saját problémáikkal foglalkozni.

2, Hány féle kiszerelése van a RESCUE Night keveréknek?

Itt több szám közül lehetett választani. Mivel nem volt teljesen precíz a kérdés, ezért elfogadtuk, ha valaki 3-at vagy 4-et írt. Az 5-öt már nem. A RESCUE NIGHT keverék segíti az esti alvást, megállítja a tekergő gondolatokat, kikapcsolja az agyat, leállítja a kattogó elmét, kisimítja a napközben felgyülemlett ráncokat. Kapható  spray, perls (gyöngy) és csepp kiszerelésben. Ez utóbbi 10 és 20ml-es kiszerelésben is elérhető. Ez utóbbi miatt fogadtuk el a két variációt.

3, Melyik intézmény kutatói végezték el azt vizsgálatot, melyben bizonyítást nyert, hogy a RESCUE keverék hatékony a szorongás kezelésére?

Ennek megválaszolására 3 intézményt jelöltünk meg, a jó válasz azonban a Miami School of Nursing School, mert itt végezték az a kutatást, ahol a RESCUE keverék hatékonynak találtatott a szorongás kezelésében.

4, Hány Bach-virágot sorolt Bach doktor a TÚLÉRZÉKENYSÉG csoportba?

Bach doktor ebbe a csoportba sorolta a

 • CENTAURY (Kisezerjófű) – szolgálás Bach-virága
 • HOLLY (Magyal) -szeretet Bach-virága
 • WALNUT (Dió) – világra segítő Bach-virág
 • AGRIMONY (Apróbojtorján) – az őszinteség Bachvirága

Így a TÚLÉRZÉKENYSÉG csoportban 4 Bach-virág található.

A válaszok 56%-a volt helyes. Remélem, hogy a következő játékban több helyes megoldás lesz, mert számunkra boldogság, ha látjuk, hogy velünk tartotok.  És akkor nézzük a nyertest:

A februári játékunk nyertese: Preszburger Erika, gratulálunk!

0 válasz

Szólj hozzá!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük