majus-Bach-virágai
,

Május szerelem Bach-virágok

Május a szerelem az esküvők és a balzsamos tavasz hónapja. Nem véletlen a neve sem, melyet Maia görög istennő római alakjáról, Maia Maiestasról kapta, aki ősi termékenységistennő volt a római mitológiában. nevezik még az Ikrek havának, vagy Pünkösd havának is. A Bach-virágeszenciák szempontjából is nagyon fontos hónap a május hiszen májusban 18 virág nyílik a 38 Bach-virág közül. Az anyatinktúrák készítését csak felhőmentes napon lehet elvégezni, ami az angol időjárást ismerve nem is olyan egyszerű. És ne felejtsük, hogy az ottani természet egy kicsit le van maradva hozzánk képest. Éles határt sem lehet húzni, a hónapok között, és vannak olyan virágok, amelyek már áprilisban elkezdenek nyílni és még májusban is elkápráztatnak bennünket.

Május havában bimbózó virágok

A virágok nagy része Bach doktor kertjében nyílik vagy annak közelében. nincs könnyű dolga a The Bach Centre kertészének, Alannak mert nagyon óvatosan nyúlhat csak a kerthez. A virágok vadon nőnek, nem termesztettek, és mind a mai napig az eredeti Bach-virágeszenciához a virágok ugyanarról a lelőhelyről származnak. Nora Weeks, Bach doktor asszisztense kézzel készített térképeken rögzítette egy egy virág élőhelyét. És itt kell megemlítenünk, hogy az OLIVE (Olajfa) és a VINE (Szőlő)  mediterrán vidékekről származik, az angol klíma nem kedvez az ő növekedésüknek.

Májusban 10 virág kezdi bontani a szirmait ezek közül 4 napoztatásos módszerrel készül, míg a többi forralásossal.

 CRAB APPLE – Vadalma

Crab Apple - Vadalma Bach-virágeszencia

A Vadalma eszenciát Bach doktor 1935-ben találta meg, melyet forralásos módszerre készített el és a Kétségbeesettség csoportba sorolta. Ennek az eszenciának többféle aspektus ismert. Alkalmazhatjuk akkor, amikor nagyon nem tettszik ahogy kinézünk, elégedetlenek vagyunk kinézetünkkel, undorodunk saját magunktól, testnedvektől. A rend- és tisztaság mániásoknak segít megtalálni az egyensúlyt, a hipochondereknek, és azoknak, akik egyéb más mániában, kényszerességben szenvednek kiutat mutat állapotukból. Az egészséges önkép felismerését támogatja.

HOLLY – Magyal

Holly - Magyal

A Magyalt Bach doktor a “szívet megnyitó virágnak” nevezte el. Nem véletlen, hisz a szeretet kifejlődését segíti, ezzel a düh és harag érzését fordítja át. Féltékenység esetén is sikerrel használható, ezért így érthető, hogy a Túlérzékenység csoportban kapott helyet.  A magyalnak mind a hímnemű, mind a nőnemű virágából forralással készül anyatinktúra.

MUSTARD – Vadrepce

Mustard - Vadrepce

A csodás fényt hoz május elején már sárga virágaival a Vadrepce, mely a borúból képes derűt varázsolni. A semmiből jövő rosszkedv, amely ránk telepszik tarthat rövid ideig vagy akár napokig is. Aztán ahogy jött, úgy el is megy. Forralásos módszerrel készül és az Érdektelenség csoportba került.

 

OLIVE – Olajfa

Olive - Olajfa Bach-virág

Az Olajfa energetizáló és regeneráló potenciával rendelkezik, gondoljunk csak a több ezer éves fákra. Aki ilyen állapotban van, az már nem vesz tudomást a környezetéről annyira kimerült. Pihenni szeretne, de a fáradtságtól nem tud. Ezért az Érdektelenség csoportba került. Ezt az eszenciát Bach doktor olasz barátjának segítségével készítette el napoztatásos módszerrel. A gyógyító erőt csak azok a virágok tudják kifejteni, melyek természetes környezetükben növekednek.

PINE – Erdei fenyő

Pine - Erdei fenyő Bach-virág

Az Erdei fenyő az önmagukat érdemtelennek, jelentéktelennek tartók szere. Ha lelkiismertefurdalása van, önmagát okolja olyan dolgokért, ami nem is az ő kompetenciája, az ez a gyógyír segít megtalálni a felelősséget és megszabadulni ezektől a negatív érzésektől. A Kétségbesettség csoportba került és forralásos módszerrel készül.

RED  CHESTNUT – Vörös virágú vadgesztenye

Red Chestnut - Vörös virágú vadgesztenye Bach-virág

Csodás vöröses virágaival díszíti az utakat és kerteket a Vörös virágú vadgesztenye májusban. Ez a gyógyír a Félelem csoportba került, másik 4 eszencia mellé. Ez az egyedüli közülük, ahol a féltés nem befelé, hanem kifelé irányul. Azaz akinek szüksége van erre az eszenciára, az másokat félt, másokért aggódig túlzott mértékben. Bach doktor forralásos módszerrel készítette 1935-ben először.

VINE – Szőlő

Vine - Szőlő Bach-virág

A Szőlő Bach-virágeszenciát Bach doktor svájci barátjának közreműködésével készítette el. Azoknak az embereknek szánta, akik nem viselik el, ha akaratuk nem érvényesül, rugalmatlanok és intoleránsak. Ezért került a Túlzott törődés csoportba. Napoztatásos módszerrel készült 1934-ben.

 

WATER VIOLET – Békaliliom

Water Violet - Békaliliom Bach-virág

A Magányosság csoportba tartozó Békaliliom csodás gyertyaszálként emelkedik ki a vízből. Alakja önállóságot sugároz, ahogy az az ember is, akinek erre van szüksége. Jól érzi magát egyedül, nem nagyon vágyik mások társaságára. Nehezen teremt kapcsolatot a külvilággal, ezért mások azt hiszik, fent hordja az orrát, pedig nem erről van szó. 1931-ben készült először napoztatásos módszerrel.

WHITE CHESTNUT – Fehér virágú vadgesztenye

White Chestnut - Fehér virágú vadgesztenye

A túl sok gondolat megakadályozza, hogy fókuszálni tudjunk, illetve azt, hogy kikapcsolódjunk. A Jelen iránti érdektelenség csoportba tartozó Fehér virágú vadgesztenye segít kikapcsolni a locsogó elmét, megteremtve ezzel a gondolatlanságot, vagy éppen segít a gondolat megszületésében. 1935-ban készült, ahogy a Vörös virágú vadgesztenye is, viszont ennek a virágnak az erejét napoztatásos módszerrel nyerte ki Bach doktor.

WILLOW – Fűz

Willow - Fűz Bach-virág

A tópartok és folyópartok víztükrére boruló Fűz virágából készült gyógyírt Bach doktor 1935-ben, forralásos módszerrel készítette el. Azoknak készítette, akik úgy érzik kitolt velük az élet, akik saját problémákért másokat hibáztatnak. Csalódottak és keserűek, mert úgy érzik, igazságtalanul bántak velük. Duzzognak és morognak, bár koránt sem biztos, hogy igazuk van. Kétségbeesettség csoport tagjaként segít megtalálni az egyén felelősségének határát.

Ennyi csodás virág után mivel is zárhatnám ezt a bejegyzést, mint egy májusi verssel.

Kányádi Sándor: Májusi szellő

Almavirággal
futkos a szellő,
akár egy kócos
semmirekellő.

Kócosnak kócos,
de nem mihaszna,
okot nem ád ő
soha panaszra.

Füttyöget olykor,
mintha ő volna
a kertek kedves
sárgarigója.

Meghintáztatja
ágon a fészket,
leszáll a földre:
fűhegyen lépked.

Illeg és billeg,
s ha dolga nincsen,
elüldögél egy
kék nefelejcsen.

A képeket Nicola Hanefeld, Bach-virágterapeuta készítette, aki nem csak kiváló fotós, hanem könyvet is írt a Bach-virágokról.

Gyuri malac és a RESCUE

Gyuri malac és a Bach-virágterápia esete

Nagyon izgalmas kihívásnak tettem eleget ősszel Gyuri malac Bach-virágtanácsadója lettem. A történet főszerepőlője a GoldenVet Állatgyógyászati Tovább

Elutasítás Bach-virág fedőkép
,

Elutasítás kezelése Bach-virágokkal

Az elutasítást benne van a hétköznapjainkban, ez okozza az egyik leggyakoribb lelki fájdalmat. Ennek az az oka, hogy sokkal több csatorna áll rendelkezésünkre, hogy kapcsolatba kerüljünk másokkal. Az Internet korának beköszöntével, azonban kinyílt a világ, így annak a lehetősége is megsokszorozódott, hogy kapcsolatba kerüljünk valakivel.

Közösségi oldalak és a különböző társkereső felületek nyílt terepe az elutasításoknak.  Lájkolonak, nem lájkolnak, jobbra vagy balra húznak, kedvence vagyok vagy észre sem vesz,  tetszik-e az új profil képem  vagy sem? Csak néhány gyakori helyzet.

Ennél jóval fájdalmasabb, ha a kedvesünk szakít velünk, a munkáltatónk eltanácsol, vagy egy barátságnak lesz vége, vagy a családunk nem áll többet velünk szóba. Ez olyan bénító fájdalom, amit nagyon nehezen élünk meg.

Azt, hogy hogyan hat ránk az elutasítás ténye az függhet, az aktuális lelki állapotunktól, és a korunktól, az addigi tapasztalatainktól.

Egy közös dolog van ezekben a helyzetekben nagyon nagyon fájnak.

De miért fáj ennyire az elutasítás?

Első hallásra mondhatnánk, hogy semmi közös nincs abban a fájdalomban, amikor rácsapjuk a kezünkre a kocsiajtót és rettenetesen fáj, vagy, ha exünk fényképe kerül a látóterünkbe, és összeszorul a szívünk. Látszólag nincs semmi közös, de valójában nagyon is van.

Elutasítás a párkapcsolatban Bach-virágeszencia

Ethan Kross, a Michigani Egyetem szociálpszichológusa és kollégái szerint a két érzés valójában jobban hasonlít, mint gondolnánk.

A Proceedings of the National Academy of Sciences tudományos hetilapban közölt vizsgálatsorozatban 40 olyan ember vett részt, akivel a megelőző hat hónap során szakított a partnere, és aki a szakítást fájdalmas visszautasításként élte meg. A kísérleti személyeket először arra kérték, hogy ex-partnerük fotóját nézve idézzék fel, mit éreztek a szakításkor, majd arra, hogy egy barátjuk fotóját nézve idézzenek fel egy közelmúltbeli pozitív, az illetővel közös élményt. Ezután a résztvevők bal alkarját vagy fájdalmas, de elviselhető hőingerrel, vagy nem fájdalmas hőingerrel ingerelték.

Az érzelmi elutasítás ugyanazt az agyterületet érinti, mint a fizikai fájdalom

Minden feladat, illetve ingerlés közben funkcionális mágneses rezonanciavizsgálattal (fMRI-vel) kísérték figyelemmel a résztvevők különböző agyterületeinek aktivitását. A felvételeket összehasonlították több mint 500 korábbi fMRI-vizsgálat eredményeivel, amelyekben például a fizikai fájdalmat, különböző érzelmeket vagy memóriafeladatokat kísérő agyi aktivitásváltozásokat vizsgálták. A felvételek elemzése azt mutatta, hogy a határozott érzelmi elutasítás azokat az agyterületeket aktiválja, amelyek a fizikai fájdalom érzésében játszanak szerepet.

Az agyban az elutasítás a fizikai fajdalom helyén jelentkezik.

A kutatók szerint eredményeik segítenek megmagyarázni, hogyan vezethet a súlyos érzelmi veszteség különböző fizikai tünetekhez és betegségekhez. Kiemelik továbbá, hogy világszerte számos kultúrában használják ugyanazokat a szavakat a fizikai fájdalommal és a szociális elutasítással kapcsolatban. – olvashatjuk az Origó cikkében.

Mit mond a pszichológia?

Az evolúciós pszichológia álláspontja szerint ennek a fájdalom érzetnek a kialakulása még a vadászó életmód idejében alakult ki. Ugyanis, a csoporthoz való tartozás biztosította a túlélést. Viszont, ha egyedül maradt az az ember életébe került.
Ezért az elutasításhoz kapcsolódó fájdalom figyelmeztető volt a csoporttag számára, hogy kerülje azokat a helyzeteket, ami a csoportból való kizárással járhatott. A fájdalom miatt változtatott a viselkedésén, így a csoportban maradt.

Elutasítás és a Bach-virágok

Először is mindegy, hogy mikor, hogyan és miért ér minket az elutasítás, az biztos, hogy mindig sokkoló és traumaként hat ránk. Ezért a STAR OF BETHLEHEM (Ernyős madártej) eszenciára szükség van. Nem vagyunk felkészülve arra az érzésre, ami hirtelen csap le ránk az elutasítottság megtapasztalásakor. Ez egy hatalmas energiahatás, ami leblokkol.

Egy rövid időre, amikor próbáljuk megemészteni a velünk történteket elszakadunk a realitás talajától. Mintha nem is a földön lennék. Valahol egy távoli helyen tengődünk, egy saját magunknak kreált világban nyalogatjuk a sebeinket. A CLEMATIS (Iszalag) eszencia segít vissza térni a valós életbe és felvenni újra a fonalat.

Ezután megjelenhet a düh és az igazságtalanság érzése, ami felkorbácsolja a bosszúvágyat bennünk, hogy revansot vegyünk. A WILLOW (Fűz) eszencia indokolt, ha úgy érezzük a világ összeesküdött ellenünk, kitolt velünk az élet. Ha bosszút forralunk, és megtorlásért kívánunk, akkor a HOLLY (Magyal) gyógyírt alkalmazzuk.

Elutasítás miatt bosszút is érezhetünk.

Az érzelmi érettségtől függően, a nagyfokú csalódottság következtében felmerülhet az érintett önmaga ellen fordul. Ezeknek a gondolatoknak a felbukkanásakor feltétlen fel kell keresni egy szakembert, aki segít kiutat találni a helyzetből. A Bach-virágok közül a CHERRY PLUM (Cseresznyeszilva) eszenciát használjuk, ha úgy érezzük, nem tudjuk már kontrollálni saját érzéseinket és cselekedeteinket.

Gyakori érzés az összetörtség, amikor azt érezzük, hogy eldobtak minket, mint egy csikket, sárba tiportak, belénk törték a lábukat. Ez az érzés gyakran fordul elő, ha egy hosszú kapcsolatnak szakad vége. Az önbecsülésünk a béka feneke alá kerül, elkezdünk kételkedni önmagunkban, önkritikussá válunk. Aztán jön az önostorozás. Nem elég, hogy megbántottak, még mi is bántjuk magunkat. A PINE (Erdei fenyő) az önmagunk hibáztatását, a lelkiismeretfurdalást kezeli, míg a LARCH (Erdei fenyő) az önbizalmunkat segít újra építeni.
Fontos, hogy ne hajuk ezek miatt bezárkózni magunkat és ne utasítsuk el a kapcsolatainkat, mert akkor egyedül maradunk. Megjelenik a magányosság érzés.

Szükségünk van a társas kapcsolatainkra, hisz abból merítünk erő. A valahová tartozás érzése adja biztonság érzését, azt, hogy fontosak vagyunk, kellünk és nem utolsó sorban, hogy értékesek vagyunk.

Wild Rose - Vadrózsa Bach-virág

Wild Rose – Vadrózsa Bach-virág

Ha nehezen megy a kapcsolatteremtés, akkor a WATER VIOLET segít átlendülni ezen az állapoton, könnyebben megy majd a nyitás mások felé.

A szomorúság különböző mélységeit élhetjük meg az elutasítás következményeként, ezért különböző eszenciákat alkalmazunk ilyenkor.

  •  MUSTARD (Vadrepce) gyógyírt, ha szomorúságunk jön, megy, vannak jobb időszakok, aztán megint rosszabbak
  • GORSE (Sülzanót) eszenciát, ha reménytelennek látjuk a helyzetünket.
  • SWEET CHESTNUT (Szelíd gesztenyét) szedjünk, ha olyan nagyfokú a lelki fájdalmunk, hogy úgy érezzük, már semmi sem segíthet rajtunk.
  • WILD ROSE (Vadrózsa), ha apatikus állapotba kerülünk, motiválatlanok vagyunk és céltalanok.

Ne felejtsük!

Sokszor esünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, hogy miattunk történt a visszautasítás, pedig sokszor nem is rólunk szól a történet. Ahogy szokták mondani: Rosszkor voltunk rossz helyen. A legtöbb visszautasítás a körülményekből és az illeszkedésből fakad, mindegy.  Ezért ne essünk abba hibába, hogy vég nélkül keressük magunkba a hibát!

Inkább töreked visszaszorítani a túlzott önkritikusságot, keresd a jó tulajdonságaidat, éleszd újra az önértékelésedet, és tápláld társas kapcsolataidat.

Ehhez nyújtanak segítséget a Bach-virágeszenciák, mely mellékhatások nélkül, az érzelmek harmonizálásával segítenek át minket a nehéz helyzeteken. Bach doktor rendszere, mely 38 eszenciából áll közel 90 éve nyújt segítséget. Alkalmazása egyszerű és szedhet bárki, korra nemre való tekintet nélkül.

Centaury - Kisezerjófű Bach-virágeszencia
,

Kisezerjófű – Bach-virágok titka

CENTAURY-Kisezerjófű a „Kedves, csendes, szelíd emberek, akik türelmetlenül várják, hogy másokat szolgáljanak. Igyekezetükben túlhajtják Tovább

,

Megbocsátás, elfogadás, megnyugvás, béke

Megbocsátás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hisz ezzel saját egészségi állapotunkat befolyásolhatjuk. A dühöt, haragot,  megbántottságot, Tovább

Éhes vagy, sokat eszel-800x300
,

Ezért vagy éhes, ha nem alszol eleget

Ha éhes vagy, akkor  annak számtalan oka  lehet. Tudod-e, hogy  ha nem alszol eleget, akkor az alváshiány hatással lesz az anyagcserédre és ezáltal az éhség érzetet szabályzó hormonokra is. Szóval ha nem alszol eleget, akkor nagy valószínűséggel éhes leszel és sokkal többet eszel, mint amennyit szükséges lenne. Ha valaki nem alussza ki magát rendesen, nem csak fáradt lesz és zavart, de számos olyan anyagcsere-folyamat is lezajlik a szervezetében, ami elősegíti a hízást. Folyamatosan éhes leszel, még akkor is, amikor már  megetted a fél hűtőszekrényt. A kialvatlanság ugyanis két, az étvágyat és a teltségérzetet szabályzó hormon (leptin és ghrelin) szabadít fel. De nézzük csak mi is ez a két anyag.

Éhség és a hormonok

Leptin:

A leptin fontos szerepet játszik a zsíranyagcsere szabályozásában valamint az étvágy és jóllakottság hosszú távú szabályozásában. A leptin normálértéke sok különböző tényezőtől függ, pl. az életkortól, a testalkattól, a nemtől. Ez a hormon felelős a koplalás elkerüléséért: amint csökken a kalória bevitele és összemennek a zsírsejtek, a leptin termelése is visszaesik. Minél kevesebb a zsírraktár, annál kevesebb leptin kering a vérben. Minél kevesebb a leptin, annál nagyobb az étvágy, annál inkább érezd, hogy éhes vagy.

Ghrelin

A ghrelin “éhséghormon”, üres gyomor esetén termelődik és az agyban (valamint lokálisan az emésztőrendszerben) kiváltja az éhségérzetet. A fokozott ghrelin termelés a testsúly növekedésével jár. Aktiválja az agy kolinerg-dopaminerg jutalmazó rendszerét is, vagyis fokozza a táplálkozással (és feltehetően az alkoholfogyasztással) együtt járó örömérzetet.

Egy az Annals of Internal Medicine-ben megjelent tanulmány szerint azoknak, akik kétszer egymás után csak 4 órát aludtak, 18 százalékkal csökkent a leptin és 28 százalékkal nőtt a ghrelin a szervezetében. A vizsgálat kialvatlan önkéntesei étvágyuk 24 százalékos fokozódásáról számoltak be. A nem elegendő alvás a cukoranyagcsere károsításával a 2. típusú diabétesz kialakulásához is hozzájárul.

Mit tegyél?

Ha nem tudsz aludni

Ha kimerültek vagyunk, bármit megkívánunk, de különösen a cukros, szénhidrátban gazdag ételeket. Ez azért van, mert ezek egyszerre adnak energiát és fejtenek ki vigasztaló hatást. Egyél teljes kiőrlésű gabonából készült rostdús ételeket fehérjével kombinálva, és próbálj meg napi 7-9 órát aludni pihentető környezetben.
Használhatod az OLIVE – Olajfa Bach-virágeszenciát, mely segíti az energiaháztartás harmonizálásában, a pihentető alvásban. Ha nem tudsz aludni jól aludni, vagy elaludni, mert túl sok minden jár az eszedben, akkor a RESCUE Night keverék segít a pihentető alváshoz szükséges belső harmónia megteremtéséhez.  A benne lévő WHITE CHESTNUT – Fehér virágú vadgesztenye a gondolatok lecsendesítésében lehet a segítségünkre. Korábbi cikkemben már írtam arról, hogy ha zaklatott vagy és dühös, az sincs jó hatással az alvásra, sőt még a memóriád kapacitását is rontja.
Ha alvászavaraid komolyra fordulnak, keress fel a szakorvost!

RESCUE Night Elsősegély spray a nyugodt alváshoz.

A nyugodt alvás segíti az éhség érzés megfelelő szabályozását.

 

Stressz esetén

Az állandó stressz nagy mennyiségű kortizont szabadít fel a szervezetben, ami étvágynövelő hatású és túlevéshez vezethet. A kortizon és az inzulin a zsírban, cukorban vagy sóban gazdag falatoknak kedvez. Tetézi a bajt, hogy a zsírsejtek is kortizont termelnek, így az adag megkettőződik, és kialakul az ördögi kör. Ráadásul ennek a két hormonnak a hatására elsősorban a hason rakódik le a zsír, ami a szív- és érbetegségek kockázati tényezője.
A stresszkezelő, stresszcsökkentő technikák elsajátításával sokat tehetsz a stressz okozta elhízás ellen. A Bach-virágterápia, a jóga, a meditáció és a mélylégzési gyakorlatok a alkalmazásával csökkentheted a feszültséget.

A Bach-virágok a harmónia visszaállításával segítenek megtalálni a belső egyensúlyunkat. A megfelelő eszencia vagy eszenciák, – melyek a jelenlegi érzelmi állapotod alapján kell kiválasztani -, támogatják a problémamegoldó képességedet, hogy tudjál nemet mondani, hogy csak annyi vállalj, amennyit tényleg elbírsz, hogy megtaláld saját határaidat, és, hogy meddig tart a felelősséged. Bach doktor 38 érzelmet határozott meg, melyhez megtalálta azokat a növényeket melyek segítenek ezekben az állapotokon változtatni.

Nagyon jó megoldás az edzés, de a helyben futás vagy akár a séta is megteszi. Ahelyett, hogy az édesség után nyúlnál, mozogj inkább. Semmi esetre se vedd félvállról a stresszt. Hisz számtalan kutatás igazolja szervezetünkre gyakorolt negatív hatását. Keress fel szakembert, aki segítséget fog neked nyújtani, ha szükséges.

A mozgás, a sport segít a a megfelelő alvásban.

Nem mindegy mit eszel

Az agyunk a zsíros ételekre van programozva. A zsíros, édes és sós ételek megkívánásának evolúciós okai is vannak, a szervezet emlékszik a szűkös időkre, amikor még minden falatért meg kellett küzdeni. Nem csupán az akaraterő hiánya tehát, hogy hajlamosak vagyunk stressz vagy fáradtság esetén az evésre, hanem a már nem szükséges, de még létező túlélő üzemmód okozza.
Ha ez áll fent nálad is, akkor változtass a szokásaidon. Ha például egy bizonyos hangulatban, napszakban, helyen vagy, őrizkedj attól, hogy a megszokott cselekvéseket végezd, azaz szakítsd meg az érzések és a jutalomként felfogott étel kapcsolatát. Röviden és némileg egyszerűsítve: fáradtan, feszülten kerüld el azt az utcát, ahol a cukrászda vagy a pékség áll.

Ha mégsem sikerült

Bocsáss meg magadnak, amiben a PINE – Erdei fenyő lesz a segítségedre. Ne add fel rögtön, hanem, kezd el újra, amihez a GENTIAN – Tárnics ad új lendületet. Tanulj az esetből a CHESNUT BUD – Vadgesztenyerügy, a tanulás eszenciájával, és mozogj még többet.

Források:

informed.hu
házipatika.hu

 

Gyász folyamat támogatása Bach-virágterápiával.
,

Gyász folyamatát támogató eszenciák

Életünk egy legnehezebb időszaka, amikor megérint minket a halál. Amikor személyesen valamelyik szerettünket veszítjük el és talán a legfájdalmasabb Tovább

Újbuda EgészségPart bejegyzés cover képe

ÚJBUDA EgészségPart a Bach-virágokkal

Az Újbuda EgészségPart családi napot idén 3. alkalommal rendezi meg a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a XI. kerületben a Feneketlen-tó partján. A rendezők célja, hogy minél szélesebb körben terjesszük: az egészséget könnyebb megőrizni, mint a betegséget gyógyítani, illetve azt, hogy egészségesen születünk, ezt „csak” meg kell tartani.
Sajnos a mai világban ez nem könnyű, de ezen a rendezvényen minden adott lesz a helyes életmódra váltáshoz, vagy annak folytatásához.

  • Ezért veszünk mi is részt ezen a rendezvényen, hiszen Bach-doktor filozófiája a belső egyensúly megőrzése és annak visszaállítása teljesen egybevág a rendezvény céljával. Visszük az Originál Bach-virágeszenciákat és a RESCUE készítményeket, örömmel válaszolunk a kérdéseitekre és szívesen meghallgatunk benneteket, és és gyors tanácsokkal is szolgálunk nektek. Az együtt töltött idő nem lesz elegendő egy konzultáció lebonyolítására, de arra biztos elég lesz, hogy iránymutatást adjunk nektek, hogy merre induljatok el. És ha szükséges, akkor további közös gondolkodás egyeztetésére is lesz mód.
  • Kata Porta jóvoltából lesz színező sarkuk a gyerekeknek.  Kata színezőlapot készít a gyerekeknek, amihez viszünk rengeteg cerkát. A kész alkotásokat klasszul fognak mutatni majd otthon a faliújságotokon. 🙂
  • Viszünk tematikus kiadványokat a Bach-virágokról, amit hazavihettek otthoni tanulmányozásra, hogy mindig legyen kéznél a segítség.
  • Erre az alkalomra szuper pólót csináltattunk, hogy biztos megismerjetek minket. A RESCUE színében fogunk pompázni, azaz sárgában, mint a Nap.

Reméljük az idő is kegyes lesz hozzánk, és egy csodás napot tölthetünk együtt. Keressétek az Originál Bach-virágeszenciákat, mi várunk benneteket. 🙂

ÚJBUDA EgészségPart program

Színes programokkal, neves fellépőkkel, vetélkedőkkel és sok-sok nyereménnyel várjuk a családokat 0-100 éves korig!

10:00 A rendezvény nyitása

10:05 Ringató

10.40 Köszöntő

11:00 Alakreform edzés Rubint Rékával

12:00 Futóverseny eredményhirdetése I. rész

12:30 Egészségünkért 5 percben I. rész

13:00 Vásároljunk okosan

13:30 Egészségünkért 5 percben II. rész

14:45 Rock’n’Magic

15:15 Futóverseny eredményhirdetése II. rész

15:30 Kolompos együttes

16:15 Stahl Judit – uzsonnakészítés

17.00 Ünnepélyes Díjátadók

17:30 Farkasházi Réka és a Tintanyúl

18:15 Band of Streets

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Újbuda EgészségPart program 2017.09.24.

Újbuda EgészségPart program 2017.09.24.

vizsgaidoszak-men
,

Bach-virágok a miskolci egyetemen

A vizsgaidőszak előtt került megrendezésre a Miskolci Egyetemi Napok, amin Kulcsár Kata Bach-virágtanácsadó is részt vett. Ennél jobb időzítése Tovább

mount-vernon-bach-doktor-haza-800x300
,

Bach doktor asszisztense – Nora Weeks a segítő

Nora Weeks volt Bach doktor hűséges asszisztense, azután, miután  a doktor úgy döntött, hogy ott hagyja jól menő londoni Tovább